Lime-inkiväärisima

noin 4 litraaa 1 vrk + n. 7 vrk
Pirteä sima on moneen muotoon muuntautuva juhlajuoma, joka voidaan tarjoilla tyylikkäistä laseista kuohuviinin tapaan alkumaljana.
Lime-inkiväärisima
Arvioi: (0 kpl)

Ainekset

  • n. 50 g tuoretta inkivääriä
  • 4 l vettä
  • 250 g Dansukker Fariinisokeria
  • 250 g Dansukker Taloussokeria
  • 3 limetin mehu
  • 1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen

  • sokeria, rusinoita

1. Kuori ja viipaloi inkivääri.

2. Kiehauta inkivääri ja puolet vedestä isossa teräskattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää limettimehu ja loput vedestä.

3. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk.

4. Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Reseptin on laatinut

Dansukker