Jäätelöpavlova

10 annosta n. 6 tuntia
Näyttävä ja herkullinen kesäinen tarjottava isommalle joukolle.
Jäätelöpavlova
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

    Marenki

    • 5 kananmunan valkuaista
    • 3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl perunajauhoja
    • ½ tl leivinjauhetta
    • 2 tl konjakkia

    Täyte

    • 1 ½ l jäätelöä maun mukaan
    • 1 l marjoja maun mukaan

    Kuumenna uuni 120–140 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti.

    Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri kolmessa erässä vaahdon joukkoon vatkaamisen aikana. Sekoita viimeiseen sokerierään leivinjauhe ja perunajauhot. Lisää konjakki marenkivaahtoon vatkauksen lopussa.

    Pursota tai levitä marenkivaahto leivinpaperoidulle uunipellille, läpimitaltaan noin 15 cm:n kokoiseksi ympyräksi siten, että ulkoreunaan tulee korkeammat pursotukset tai marenkivaahtokiehkurat.

    Työnnä pelti uuniin ja paista 60–90 minuuttia. Katkaise virta uunista, avaa uuninluukkua hiukan, työnnä esim. lusikka väliin, ja anna marengin kuivua uunissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

    Siirrä marenkilevy lastan avulla varovasti nostaen tarjoiluvadille. Täytä jäätelöpalloilla ja marjoilla juuri ennen tarjoilua.

    Katso jäätelön perusohje

    Reseptin on laatinut

    Dansukker