Jäätelön perusohje

4 annosta yli 5 tuntia
Tee itse herkullista kotijäätelöä! Italialaistyyppisessä jäätelössä osa aineksista kiehautetaan. Rakenne on samettinen ja melko tiivis.
Jäätelön perusohje
Arvioi: (65kpl)

Ainekset

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 ½ dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl Dansukker Glukoosisiirappia

Maustamisvinkkejä

  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1–2 tl jauhettua kanelia
  • 3 rkl kaakaojauhetta tai mantelirouhetta
  • 2–3 dl marjoja tai hilloa
  • 2 dl rouhittua suklaata
  • 2–3 rkl likööriä
  • 2 rkl pikakahvia ja 2–3 rkl rommia tai konjakkia

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

2. Kiehauta maito, kerma ja glukoosisiirappi. Vatkaa keltuais-sokeriseos maitoseokseen. Siivilöi seos ja lisää sitten mahdolliset mausteet. Anna jäähtyä.

3. Laita seos jäätelökoneeseen tai pakasta vähintään viisi tuntia.

4. Vatkaa seosta pakastumisen aikana muutaman kerran. Pyöritä palloiksi ja nauti!

Katso video: Näin teet jäätelöä

Reseptin on laatinut

Dansukker