Gluteenittomat piparkakut

30 min + 12 tuntia
Helpot gluteenittomat siirappipiparkakut maistuvat jouluherkkuina kaikille.
Gluteenittomat piparkakut
Arvioi: (34kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 dl Dansukker Tummaa Siirappia
  • 2 rkl piparkakkumaustetta TAI 2 tl kanelia, 1/2 tl neilikkaa ja 1 tl inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 6 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl ruokasoodaa

Kaulinnan avuksi

  • perunajauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta

Paloittele rasva kattilaan. Lisää sokeri ja siirappi sekä leivontamausteet. Kiehauta, kunnes rasva sulaa. Anna jäähtyä hetki.

Vatkaa joukkoon muna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet joukkoon vatkaten.

Anna taikinan levätä jääkaapissa yön yli.

Kaulitse taikina perunajauhoilla tai gluteenittomalla jauhoseoksella ripotellulla pöydällä. Ota muotilla kuvioita ja laita leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Jäähdytä ja koristele halutessasi. 

Katso tarkemmat kuorrutusvinkit täältä.

Erilaisia piparihahmoja ja koristeluideoita löydät täältä.

Katso video: Näin valmistat ja koristelet joulupiparit

(Huom! Videolla leivotaan joulupiparit vehnäjauhoista.)

Reseptin on laatinut

Dansukker