Ainekset
600 g naudan jauhelihaa (rasvaa 10 %)
400 g nauta-sikajauhelihaa
1 rs (140 g) pekonikuutioita
1 iso punasipuli
1 ruukku rucolaa
½ ruukkua timjamia
½ ruukkua salviaa tai basilikaa
2 rosmariinin oksaa
4–6 valkosipulin kynttä
1 ½ dl kermaa tai ruokakermaa
¾ dl tattarihiutaleita tai korppujauhoja
2 kananmunaa
1 ½ tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
Paistamiseen
öljyä ja voita tai margariinia
Ohjeet
Ota jauhelihat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistusta. Ruskista pekonikuutiot, jäähdytä. Lisää pekonikuutiot, silputtu punasipuli ja silputut yrtit, murskatut valkosipulinkynnet, kerma, korppujauhot, kananmunat, mausteet ja siirappi jauhelihojen päälle kulhoon. Sekoita hyvin ja anna maustua 15 minuuttia.
Pyörittele taikina lihapulliksi ja kypsennä ne paistinpannussa öljyn ja rasvan seoksessa. Voit paistaa lihapullat myös uunissa 220 asteessa 5–10 minuuttia, paistoaika riippuu lihapullien koosta.
Vinkki!
Gluteenittomat lihapullat saat korvaamalla korppujauhot tattarihiutaleilla.
Vinkki!
Tarjoa lihapullat balsamicosiirapin ja marinoidun parsakaalin kera.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Halloween-reseptit
Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Leivo suklaaherkkuja
Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.
Pellillinen herkkuja
Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.
Muffinit ja kuppikakut
Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!