Marinoitu parsakaali

10 annosta 40 minuuttia
Herkullinen kylmä parsakaalilisäke sopii liharuokien lisäkkeeksi ja vaikkapa brunssipöytään.
Marinoitu parsakaali
Arvioi: (4kpl)

Ainekset

  • 3 parsakaalia
  • vettä, suolaa

Marinadi

  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan tai 2 limetin mehu ja kuoriraaste
  • ¼ dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • ½ tl suolaa
  • ¾ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna

Irrota parsakaalin kukinnot, laita ne kattilaan, laske vettä päälle niin että ne lähes peittyvät. Lisää suola. Kuumenna kiehuvaksi, keitä 3–4 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Jäähdytä parsakaalit juoksevalla kylmällä vedellä ja levitä ne puhtaan keittiöpyyhkeen päälle valumaan.
Sekoita marinadiainekset ja pyöräytä parsakaalinpalat joukkoon. Anna maustua 15–30 minuuttia.

Vinkki!
Tarjoa marinoitua parsakaalia yrtti-valkosipulilihapullien kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker