Viikunapiilot

noin 20 kpl 30 minuuttia
Näissä rapeissa, pienissä herkkuleivonnaisissa on maukas viikunamarmeladisydän.
Viikunapiilot
Arvioi: (10kpl)

Ainekset

  • 250 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 1 1/2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 4 1/4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • viikunamarmeladia

  • pieniä muffinivuokia (ø n. 4 cm)

1. Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi.

2. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele vaahdon joukkoon.

3. Jaa taikina 20 muffinivuokaan, tasoita pinta ja paina keskelle kolo jauhotetulla sormella.

4. Lusikoi tai pursota koloihin huoneenlämpöistä viikunamarmeladia.

5. Paista 200 °C uunin alaosassa 14–16 minuuttia, kunnes leivonnaiset ovat kauniin värisiä. Jäähdytä.

Reseptin on laatinut

Dansukker