Viikuna-mascarponetäytteinen kääretorttu

30 minuuttia
Jouluinen kääretorttu kätkee sisäänsä viikunahilloa ja mascarponejuustoa.
Viikuna-mascarponetäytteinen kääretorttu
Arvioi: (33kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 3 kananmunaa
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1/2 tl leivinjauhetta
    • 1 luomusitruunan raastettu kuori
    • 2 tl kanelia

    Täyte

    • 2 ½ dl kermaa
    • 250 g mascarponejuustoa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 3 rkl Dansukker Tomusokeria
    • 6 rkl viikunahilloa

    Koristelu

    • Dansukker Tomusokeria
    • tuoreita marjoja

    1. Voitele leivinpaperi ja siirrä se uunipellille. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

    2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit ilmavaksi vaahdoksi.

    3. Sekoita keskenään loput ainekset ja lisää seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

    4. Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle, ripottele päälle Siro-sokeria ja kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille.

    5. Vatkaa täytteen kerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri. Siivilöi tomusokeri seokseen ja kääntele joukkoon viikunahillo.

    6. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri se rullaksi. Säilytä jääkaapissa.

    7. Koristele kääretorttu tomusokerilla ja marjoilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker