Viikuna-mascarponetäytteinen kääretorttu

Jouluinen kääretorttu kätkee sisäänsä viikunahilloa ja mascarponejuustoa.

PT25M

30 minuuttia

Arviot (57 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
3 kananmunaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 luomusitruunan raastettu kuori
2 tl kanelia

Täyte
2 ½ dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 rkl Dansukker Tomusokeria
6 rkl viikunahilloa

Koristelu
Dansukker Tomusokeria
tuoreita marjoja

Ohjeet

1. Voitele leivinpaperi ja siirrä se uunipellille. Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit ilmavaksi vaahdoksi.

3. Sekoita keskenään loput ainekset ja lisää seos muna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

4. Paista uunin keskitasolla noin 5 minuuttia. Levitä puhdas leivinpaperi työpöydälle, ripottele päälle Siro-sokeria ja kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille.

5. Vatkaa täytteen kerma pehmeäksi vaahdoksi, sekoita joukkoon mascarponejuusto ja vaniljasokeri. Siivilöi tomusokeri seokseen ja kääntele joukkoon viikunahillo.

6. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri se rullaksi. Säilytä jääkaapissa.

7. Koristele kääretorttu tomusokerilla ja marjoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?