Vegaaninen kookosriisi

Valmista joulunajan riisipuuro ja upea jälkiruoka siitä helposti vegaaniseksi. Kuohkea jälkiruoka maistuu myös muillekin.

8 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
5 dl kaurajuomaa
5 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan
Lisäksi
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
Pinnalle
1 dl viikuna- tai luumumarmeladia

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää kaurajuoma ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja riisipuuro on kypsää. Mausta valmis puuro suolalla. Jäähdytä.

Vaahdota kaurakerma ja vatkaa joukkoon sokerit ja kaneli. Lisää joukkoon riisipuuro ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria ja kanelia.

Jaa seos annoskulhoihin ja nosta pinnalle nokare viikuna- tai luumumarmeladia.

Vinkki!
Mikäli valmistat jälkiruoan muulloin kuin jouluna, tarjoa seuraksi marjoja tai hedelmiä ja mausta jälkiruoka kanelin sijaan appelsiini- tai limettimehulla tai näiden kuoriraasteella.

Katso resepti: Viikunamarmeladi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.