Vegaaninen kookosriisi - puurojälkiruoka - Dansukker

Vegaaninen kookosriisi

8 annosta 1½ tuntia
Valmista joulunajan riisipuuro ja upea jälkiruoka siitä helposti vegaaniseksi. Kuohkea jälkiruoka maistuu myös muillekin.
Vegaaninen kookosriisi
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 5 dl kaurajuomaa
  • 5 dl kookosmaitoa
  • suolaa maun mukaan

Lisäksi

  • 2 1/2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
  • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
  • 1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia

Pinnalle

  • 1 dl viikuna- tai luumumarmeladia

Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää kaurajuoma ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja riisipuuro on kypsää. Mausta valmis puuro suolalla. Jäähdytä.

Vaahdota kaurakerma ja vatkaa joukkoon sokerit ja kaneli. Lisää joukkoon riisipuuro ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria ja kanelia.

Jaa seos annoskulhoihin ja nosta pinnalle nokare viikuna- tai luumumarmeladia.

Vinkki!
Mikäli valmistat jälkiruoan muulloin kuin jouluna, tarjoa seuraksi marjoja tai hedelmiä ja mausta jälkiruoka kanelin sijaan appelsiini- tai limettimehulla tai näiden kuoriraasteella.

Katso resepti: Viikunamarmeladi

Reseptin on laatinut

Dansukker

;