Vegaaninen kookosriisi

Valmista joulunajan riisipuuro ja upea jälkiruoka siitä helposti vegaaniseksi. Kuohkea jälkiruoka maistuu myös muillekin.

8 annosta

1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Ainekset

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
5 dl kaurajuomaa
5 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan
Lisäksi
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
Pinnalle
1 dl viikuna- tai luumumarmeladia

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää kaurajuoma ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja riisipuuro on kypsää. Mausta valmis puuro suolalla. Jäähdytä.

Vaahdota kaurakerma ja vatkaa joukkoon sokerit ja kaneli. Lisää joukkoon riisipuuro ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria ja kanelia.

Jaa seos annoskulhoihin ja nosta pinnalle nokare viikuna- tai luumumarmeladia.

Vinkki!
Mikäli valmistat jälkiruoan muulloin kuin jouluna, tarjoa seuraksi marjoja tai hedelmiä ja mausta jälkiruoka kanelin sijaan appelsiini- tai limettimehulla tai näiden kuoriraasteella.

Katso resepti: Viikunamarmeladi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.