Vegaaninen kookosriisi

Valmista joulunajan riisipuuro ja upea jälkiruoka siitä helposti vegaaniseksi. Kuohkea jälkiruoka maistuu myös muillekin.

8 annosta

PT1H

1½ tuntia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl vettä
2 dl puuroriisiä
5 dl kaurajuomaa
5 dl kookosmaitoa
suolaa maun mukaan
Lisäksi
2 1/2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai maun mukaan
1–2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl kanelia
Pinnalle
1 dl viikuna- tai luumumarmeladia

Ohjeet

Kiehauta vesi ja lisää puuroriisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes vesi on imeytynyt riiseihin. Lisää kaurajuoma ja kookosmaito ja anna kiehua hiljalleen kannen alla, kunnes neste on imeytynyt ja riisipuuro on kypsää. Mausta valmis puuro suolalla. Jäähdytä.

Vaahdota kaurakerma ja vatkaa joukkoon sokerit ja kaneli. Lisää joukkoon riisipuuro ja sekoita. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa sokeria ja kanelia.

Jaa seos annoskulhoihin ja nosta pinnalle nokare viikuna- tai luumumarmeladia.

Vinkki!
Mikäli valmistat jälkiruoan muulloin kuin jouluna, tarjoa seuraksi marjoja tai hedelmiä ja mausta jälkiruoka kanelin sijaan appelsiini- tai limettimehulla tai näiden kuoriraasteella.

Katso resepti: Viikunamarmeladi

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!