Valkosuklaa-vadelmaleivokset

Nämä vaniljaiset, valkosuklaalla ja vadelmalla täytetyt leivokset päällystetään vaahtokarkkifondantilla.

6 leivosta

PT55M

50 minuuttia + hyytyminen

Arviot (1 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kostutus
1-2 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
Täyte
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa tai tuorejuustoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
150 g vadelmia
2 rkl vettä tai vadelmamehua
Pinnalle
1 dl vadelmahilloa
1 annos vaahtokarkkifondantia
koristerakeita

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinarkille.

Paina halkaisijaltaan noin 7 cm leivosmuoteilla jäähtyneestä taikinalevystä 6–12 leivospohjaa.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon vaniljarahka tai tuorejuusto, sekä sulatettu valkosuklaa, vaniljasokeri, sokeri ja kohmeiset vadelmat. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella. Kuumenna vesi tai vadelmamehu kiehuvaksi ja liuota vedestä puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Laita leivosvuokien pohjalle leivoslevyt, kostuta vanilja-maidolla. Lusikoi päälle täytettä. Nosta pinnalle toinen leivoslevy ja kostuta. Hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Irrota vuoat ja nosta leivokset tarjoiluvadille. Sivele leivosten pintaan vadelmahilloa.

Kaulitse vaahtokarkkifondant tomusokeria apuna käyttäen levyksi, paina leivosmuotilla sopivan kokoinen päällinen leivokselle. Koristele leivokset lähellä tarjoiluhetkeä.

Katso ohje: Vaahtokarkkifondant

Vinkki!
Marjaiset leivokset sopivat loistavasti vaikkapa pienten juhlien täytekakkua korvaamaan.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?