Vaahtokarkit (munaton)

Tee itse herkulliset marjaisat tai hedelmäiset vaahtokarkit ja vaahtokarkkitikkarit ilman kananmunaa.

n. 20–25 kpl

12 tuntia

Arviot (69 kpl)

Ainekset

200 g hedelmä- tai marjapyreetä
25 g liivatejauhetta

150 g vettä
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
360 g Dansukker Glukoosisiirappia

Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Mittaa pyree ja liivatejauhe mikron kestävään kulhoon. Sekoita hieman lusikalla ja jätä turpoamaan.

2. Mittaa kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi sekä lopuksi sokeri. Kaada sokeri kattilan keskelle niin ettei se koske reunoihin. Sekoita varovasti puulastalla, kunnes sokeri sekoittuu veden ja glukoosisiirapin kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes se on 110-asteista.

3. Laita liivate-pyreeseos mikroon 30 sekunniksi niin, että se lämpenee. Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan hiljalleen.

4. Kun sokeriliemi saavuttaa 130 asteen lämpötilan, ota se pois liedeltä ja kaada nauhana vatkautuvaan liivate-pyreeseokseen. Anna massan vatkautua noin 10 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.

5. Levitä leivinpaperi matalan vuoan pohjalle. Ripottele tomusokeria leivinpaperin päälle.

6. Kaada seos tomusokerin päälle tasaiseksi matoksi. Jos teet vaahtokarkkitikkareita, maton paksuudeksi riittää noin 0,5–1 cm. Ripottele tomusokeria seoksen päälle ja peitä tuorekelmulla.

7. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

8. Leikkaa massasta paloja tai ota erilaisilla muoteilla kuvioita. Vaahtokarkkitikkarit: leikkaa ohuesta massasta nauhoja esim. pizzaleikkurilla ja rullaa nauhat tikkareiksi, kiinnitä tikkaritikulla.

Voit koristella vaahtokarkit värjätyllä sokerilla

Vaahtokarkit säilytetään huoneenlämmössä.

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Helppo omenapiirakka

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?