Vaahtokarkit (munaton)

Tee itse herkulliset marjaisat tai hedelmäiset vaahtokarkit ja vaahtokarkkitikkarit ilman kananmunaa.

n. 20–25 kpl

12 tuntia

Arviot (62 kpl)

Ainekset

200 g hedelmä- tai marjapyreetä
25 g liivatejauhetta

150 g vettä
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
360 g Dansukker Glukoosisiirappia

Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Mittaa pyree ja liivatejauhe mikron kestävään kulhoon. Sekoita hieman lusikalla ja jätä turpoamaan.

2. Mittaa kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi sekä lopuksi sokeri. Kaada sokeri kattilan keskelle niin ettei se koske reunoihin. Sekoita varovasti puulastalla, kunnes sokeri sekoittuu veden ja glukoosisiirapin kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes se on 110-asteista.

3. Laita liivate-pyreeseos mikroon 30 sekunniksi niin, että se lämpenee. Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan hiljalleen.

4. Kun sokeriliemi saavuttaa 130 asteen lämpötilan, ota se pois liedeltä ja kaada nauhana vatkautuvaan liivate-pyreeseokseen. Anna massan vatkautua noin 10 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.

5. Levitä leivinpaperi matalan vuoan pohjalle. Ripottele tomusokeria leivinpaperin päälle.

6. Kaada seos tomusokerin päälle tasaiseksi matoksi. Jos teet vaahtokarkkitikkareita, maton paksuudeksi riittää noin 0,5–1 cm. Ripottele tomusokeria seoksen päälle ja peitä tuorekelmulla.

7. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

8. Leikkaa massasta paloja tai ota erilaisilla muoteilla kuvioita. Vaahtokarkkitikkarit: leikkaa ohuesta massasta nauhoja esim. pizzaleikkurilla ja rullaa nauhat tikkareiksi, kiinnitä tikkaritikulla.

Voit koristella vaahtokarkit värjätyllä sokerilla

Vaahtokarkit säilytetään huoneenlämmössä.

Katso video: Näin teet vaahtokarkkeja
 

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Joulun parhaat kahvikakut

Mehevät kuivakakut, kuten taatelikakku, maustekakku, hedelmäkakku, piimäkakku ja suklaakakku, kuuluvat ehdottomasti joulun perinteisiin leivonnaisiin. Leivo herkullinen joulukakku omaan kahvipöytään tai anna lahjaksi!

Leivo maistuvat joululeivät

Joulun kalapöytä ja myöhäisillan kinkkuvoileipä kaipaavat seurakseen itse leivottua saaristolaisleipää tai joululimppua, joita perinteinen Tumma siirappi mehevöittää. Tuoksuva leipä on myös toivottu joulutuliainen.

Herkkuja joulupöytäään

Parasta joulussa on ruoka! Graavilohta, kinkkua, kalkkunaa, lanttulaatikkoa, silliä – mitä herkkuja sinun joulupöydässäsi tarjotaan?

Itse tehdyt joulumakeiset

Jouluun kuuluvat itse tehdyt kermatoffeet, fudget, marmeladit, tryffelit, minttusuklaat, karamellit ja paahdetut mantelit. Omaan herkutteluun tai lahjaksi ystävälle!

Joulujuomat

Lämmin glögi punaviinillä tai mehulla ja suklainen kaakao runsaasti koristeltuna maistuvat jo ennen joulua, joulunpyhinä ja joulun jälkeen talven jatkuessa.

Katso videoitamme

YouTube-kanavaltamme löydät näppärästi reseptit ja ohjeistuksen moniin makoisiin makumatkoihin ja myös jouluherkkuihin.