Vaahtokarkit (munaton)

Tee itse herkulliset marjaisat tai hedelmäiset vaahtokarkit ja vaahtokarkkitikkarit ilman kananmunaa.

n. 20–25 kpl

12 tuntia

Arviot (69 kpl)

Ainekset

200 g hedelmä- tai marjapyreetä
25 g liivatejauhetta

150 g vettä
250 g suomalaista Dansukker Taloussokeria
360 g Dansukker Glukoosisiirappia

Dansukker Tomusokeria

Ohjeet

1. Mittaa pyree ja liivatejauhe mikron kestävään kulhoon. Sekoita hieman lusikalla ja jätä turpoamaan.

2. Mittaa kattilaan ensin vesi ja glukoosisiirappi sekä lopuksi sokeri. Kaada sokeri kattilan keskelle niin ettei se koske reunoihin. Sekoita varovasti puulastalla, kunnes sokeri sekoittuu veden ja glukoosisiirapin kanssa. Anna seoksen kiehua, kunnes se on 110-asteista.

3. Laita liivate-pyreeseos mikroon 30 sekunniksi niin, että se lämpenee. Kaada seos yleiskoneen kulhoon ja laita vatkautumaan hiljalleen.

4. Kun sokeriliemi saavuttaa 130 asteen lämpötilan, ota se pois liedeltä ja kaada nauhana vatkautuvaan liivate-pyreeseokseen. Anna massan vatkautua noin 10 minuuttia, kunnes se on kuohkeaa.

5. Levitä leivinpaperi matalan vuoan pohjalle. Ripottele tomusokeria leivinpaperin päälle.

6. Kaada seos tomusokerin päälle tasaiseksi matoksi. Jos teet vaahtokarkkitikkareita, maton paksuudeksi riittää noin 0,5–1 cm. Ripottele tomusokeria seoksen päälle ja peitä tuorekelmulla.

7. Anna jähmettyä vähintään 4 tuntia tai mieluummin yön yli.

8. Leikkaa massasta paloja tai ota erilaisilla muoteilla kuvioita. Vaahtokarkkitikkarit: leikkaa ohuesta massasta nauhoja esim. pizzaleikkurilla ja rullaa nauhat tikkareiksi, kiinnitä tikkaritikulla.

Voit koristella vaahtokarkit värjätyllä sokerilla

Vaahtokarkit säilytetään huoneenlämmössä.

Pieni Sokeritehdas -resepti

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.