Unelmainen rullakakku

Unelmainen rullakakku on juhlakakku, jonka voipohjaista unelmatorttutäytettä on kevennetty vaniljakreemillä ja raikastettu appelsiinihillolla. Pitsimäinen suklaareunus ja ohuet pystysuuntaiset täytevälit kruunaavat tämän hedelmätäytekakun koristeellisuuden.

12 henkilölle

4 tuntia

Arviot (2 kpl)

Ainekset

Pohja
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1/4 dl vehnäjauhoja (tai gluteenitonta jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
4 munaa
1 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria tai Dansukker Taloussokeria

Täyte
200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
200 g vaniljakreemiä
n. 2 1/2 dl omatekoista appelsiinihilloa

Kermavaahtoreunus
2 dl vispikermaa
1 tl Dansukker Taloussokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Suklaareunus
45 g tummaa suklaata

Hedelmäkuorrute
350 g valutettuja säilykemandariineja
5 mansikkaa
1/2 dl vettä
1/4 dl Dansukker Hyytelösokeria

Ohjeet

POHJA

Yhdistä perunajauhot, kaakaojauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimista tiputtamasi kuvio jää hetkeksi näkyviin vaahdon pintaan.

Siivilöi jauhoseos varovasti käännellen munavaahdon joukkoon.

Levitä taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Varo paistamasta liian pitkään – tämä voi aiheuttaa pinnan repeilyä.

Ripottele leivinpaperille sokeria ja kumoa torttupohja päälle heti uunista ottamisen jälkeen. Irrota paistoleivinpaperi pohjasta.

Anna jäähtyä 30–60 minuuttia liinalla peitettynä ennen täyttämistä.

TÄYTE

Notkista pehmeä voi vatkaamalla sitä noin minuutin ajan. Sekoita joukkoon tomusokeri. Lisää sitten vaniljakreemi. Jatka vatkaamista pari minuuttia, jotta saat sileän rakenteen.

Levitä pohjan päälle ensin voi-vaniljakreemi ja sen päälle kerros appelsiinihilloa.

KAKUN RULLAAMINEN

Tasaa levyn pidemmät reunat veitsellä leikkaamalla. Jaa levy pituussuunnassa kolmeksi yhtä suureksi suikaleeksi.

Kieritä ensimmäinen suikale rullaksi. Siirrä seuraavan suikaleen päälle ja jatka rullaamista. Nosta kahdesta suikaleesta muodostuva jättirulla pystyyn tarjoilulautaselle. Huom! Jos teet kakulle suklaareunuksen, on suositeltavaa valita kakkulautanen, jossa ei ole korkeaa reunaa.

Lisää kolmas suikale kakun ympärille. Laita kakku jääkaappiin, jotta täyte jähmettyy.

REUNAKORISTELU

Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun reunaan tasaiseksi kerrokseksi.

Leikkaa reunakalvosta suikale suklaareunusta varten. Mitoita suikaleen leveys kakun korkeutta vastaavaksi ja pituus mahdollisimman lähelle kakun ympärysmittaa. Voit käyttää reunakalvon tilalla myös paksusta pakastuspussista leikattuja suikaleita. Tarvittaessa suklaareunuksen voi muodostaa useammasta pätkästä. Jos suikale meinaa käpristyä, teippaa se päistä pöytään kiinni.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai kuumassa vesihauteessa. Laita suklaasula pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan pieni aukko. Tasaisin jälki syntyy pursotuspussia ja tyllaa (koko 1,5 mm) käyttämällä.

Pursota suklaasta aaltomaista kuviota reunakalvon päälle. Anna seistä hetken aikaa pöydällä varmistaaksesi, että kuvio ei lähde valumaan nostettaessa (tässä on eroja suklaamerkkien välillä).

Tartu kalvon päistä kiinni ja nosta pitäen kalvoa koko ajan pingotettuna. Kohdista suikale keskiosastaan kakun reunaa vasten ja paina sitten kummatkin puolet kakun pintaan kiinni. Varmista, että suklaareunus on joka kohdasta kosketuksissa kakun kanssa.

Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi, jotta suklaa kovettuu. Irrota sen jälkeen kalvo.

HEDELMÄKUORRUTE

Valuta mandariinilohkot. Leikkaa mansikat siivuiksi. Asettele mandariinilohkoja kakun päälle ulkoreunasta alkaen. Laita keskelle mansikkasiivuja.

Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan. Levitä kiille koristeiden päälle sudin avulla.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Katso resepti: Kinuskikissan appelsiinihillo

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.