Kinuskikissan appelsiinihillo

Kinuskikissan appelsiinihillo ihastuttaa raikkaudellaan. Hillo on koostumukseltaan marmeladimaisen sileä ja helposti levitettävä. Inkivääri ja tähtianis antavat hillolle vienoa makuvivahdetta.

9,5 dl

PT55M

60 min

Arviot (14 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 luomuappelsiinin kuoriraaste
4 appelsiinia (4 kpl = 1,3 kg)
2 dl vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
2–3 tähtianista
500 g Dansukker Hillosokeria

Ohjeet

Pese ja raasta appelsiinit.

Kuori appelsiinit. Poista valkoinen kuoriosa huolellisesti. Erottele appelsiinilohkot. Poista mahdolliset siemenet.

Kuori ja raasta inkivääri raastimen karkeimmalla terällä.

Laita kattilaan appelsiinilohkot, vesi ja inkivääriraaste.

Keitä välillä sekoitellen 15 minuuttia, kunnes appelsiinien rakenne on pehmentynyt. Soseuta sauvasekoittimella.

Lisää kattilaan appelsiinien kuoriraaste, tähtianikset ja hillosokeri.

Keitä jälleen 15 minuuttia. Poista tähtianikset (ne voi pestä ja kuivattaa ja käyttää hillopurkkien koristelemisessa).

Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä mieluiten viileässä.

 

Resepti ja kuva: Kinuskikissa

 

Katso resepti: Unelmainen rullakakku

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?