Ainekset
2 luomuappelsiinin kuoriraaste
4 appelsiinia (4 kpl = 1,3 kg)
2 dl vettä
1 rkl raastettua inkivääriä
2–3 tähtianista
500 g Dansukker Hillosokeria
Ohjeet
Pese ja raasta appelsiinit.
Kuori appelsiinit. Poista valkoinen kuoriosa huolellisesti. Erottele appelsiinilohkot. Poista mahdolliset siemenet.
Kuori ja raasta inkivääri raastimen karkeimmalla terällä.
Laita kattilaan appelsiinilohkot, vesi ja inkivääriraaste.
Keitä välillä sekoitellen 15 minuuttia, kunnes appelsiinien rakenne on pehmentynyt. Soseuta sauvasekoittimella.
Lisää kattilaan appelsiinien kuoriraaste, tähtianikset ja hillosokeri.
Keitä jälleen 15 minuuttia. Poista tähtianikset (ne voi pestä ja kuivattaa ja käyttää hillopurkkien koristelemisessa).
Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytä mieluiten viileässä.
Resepti ja kuva: Kinuskikissa
Katso resepti: Unelmainen rullakakku
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?