Tuulihatut

50 kpl 4 tuntia
Mascarponella ja mansikoilla täytetyt tuulihatut ovat juhlien näyttävä pikkutarjottava.
Tuulihatut
Arvioi: (36kpl)

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • ¼ tl suolaa
  • 100 g voita tai margariinia
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 3 kananmunaa

Täyte

  • 2 dl Dansukker Fariinisokeria
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 2 rs (à 250 g) mascarponea
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 luomusitruunan kuoriraaste
  • 2 rkl tummaa rommia

Väliin

  • 5 dl mansikoita

Kuorrutus

  • 2 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • noin 1 rkl sitruunasta puristettua mehua

1. Kuumenna vesi, sokeri, suola ja paloiteltu rasva kiehuvaksi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä, lisää vehnäjauhot kertakaatona kuumaan liemeen ja sekoita hyvin. Siirrä kattila liedelle takaisin, sekoita ja anna taikinan kypsyä kunnes se on kiinteää ja irtoaa kattilan reunasta ja pohjasta. Jäähdytä 30 min. Lisää kananmunat hyvin sekoittaen. Pursota taikinasta pieniä ruusukkeita leivinpaperoiduille pelleille tai annostele taikina lusikalla. Paista uunissa 220 asteessa ensimmäiset 15 min., alenna lämpötila 180 asteeseen jatka paistamista vielä noin 20 min. Jäähdytä.

2. Laita täytteen aineet kulhoon, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Viipaloi putsatut mansikat.

3. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki ja täytä ne vaahdolla ja mansikkaviipaleilla, aseta kannet täytteen päälle.

4. Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja sitruunamehu. Pursota tuulihattuihin koristeraidat.

5. Siirrä tuulihatut tarjoiluvadille ja laita ne jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

Reseptin on laatinut

Dansukker