Tuulihatut

Mascarponella ja mansikoilla täytetyt tuulihatut ovat juhlien näyttävä pikkutarjottava.

50 kpl

4 tuntia

Arviot (40 kpl)

Ainekset

2 dl vettä
1 tl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
¼ tl suolaa
100 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa

Täyte

2 dl Dansukker Fariinisokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
2 rs (à 250 g) mascarponea
4 dl kuohukermaa
1 luomusitruunan kuoriraaste
2 rkl tummaa rommia

Väliin

5 dl mansikoita

Kuorrutus

2 dl Dansukker Tomusokeria
noin 1 rkl sitruunasta puristettua mehua

vaaleanpunaista pastaväriä

Ohjeet

1. Kuumenna vesi, sokeri, suola ja paloiteltu rasva kiehuvaksi kattilassa. Siirrä kattila liedeltä, lisää vehnäjauhot kertakaatona kuumaan liemeen ja sekoita hyvin. Siirrä kattila liedelle takaisin, sekoita ja anna taikinan kypsyä kunnes se on kiinteää ja irtoaa kattilan reunasta ja pohjasta. Jäähdytä 30 min. Lisää kananmunat hyvin sekoittaen. Pursota taikinasta pieniä ruusukkeita leivinpaperoiduille pelleille tai annostele taikina lusikalla. Paista uunissa 220 asteessa ensimmäiset 15 min., alenna lämpötila 180 asteeseen jatka paistamista vielä noin 20 min. Jäähdytä.

2. Laita täytteen aineet kulhoon, vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi. Viipaloi putsatut mansikat.

3. Leikkaa jäähtyneet tuulihatut auki ja täytä ne vaahdolla ja mansikkaviipaleilla, aseta kannet täytteen päälle.

4. Sekoita tomusokeriin väriä ja sitruunamehua. Pursota tuulihattuihin koristeraidat.

5. Siirrä tuulihatut tarjoiluvadille ja laita ne jääkaappiin pariksi tunniksi ennen tarjoamista.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.