Timjami-mansikkahillo

20 minuuttia + jäähdytys
Ota kotimaiset #MarjatTalteen ja tee itse hienostuneen makuista hilloa. Timjami-mansikkahillo maustetaan tuoreella timjamilla. Testaa resepti!
Timjami-mansikkahillo
Arvioi: (8kpl)

Ainekset

  • 1 litra mansikoita
  • 2 rkl vettä
  • 3 dl Dansukker Hillosokeria
  • 1–2 rkl tuoretta timjamia

1. Perkaa ja huuhtaise mansikat. Käytä mielellään tuoreita ja napakoita mansikoita!
2. Halkaise mansikat suoraan kattilaan ja lisää vesi.
3. Kuumenna kunnes näet, että höyryä alkaa syntyä.
4. Lisää hillosokeri vähän kerrallaan sekoitellen.
5. Käännä teho pienemmälle ja keitä noin 10 minuuttia.
6. Lisää keittämisen loppuvaiheessa huuhdeltu ja hienonnettu timjami hillon sekaan.
7. Jäähdytä hilloa noin 30 minuuttia kattilassa. Kuori mahdollisesti syntynyt vaahto pinnalta.
8. Annostele hillo puhtaisiin, kuumiin lasipurkkeihin ja sulje purkit huolellisesti.
9. Anna jäähtyä ja nosta purkit jääkaappiin. Säilytä purkit viileässä.

 

Katso video: Timjami-mansikkahillo

Resepti ja kuva: Annin uunissa