Syksyinen puolukka-rahkakakku

10 annosta 45 minuuttia
Leivo helposti ja nopeasti syksyinen täytekakku puolukoista ja rahkasta.
Syksyinen puolukka-rahkakakku
Arvioi: (46kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 4 munaa
    • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 dl perunajauhoja
    • ½ dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 2 dl vispikermaa
    • 250 g maitorahkaa
    • 2 dl puolukoita
    • 3/4 dl–1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Kostutukseen

    • 3 dl maitoa
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Pinnalle

    • 4 dl vispikermaa
    • 2 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 dl puolukoita

    Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi.

    Kypsennä 225 asteessa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

    Kumoa kypsä torttulevy puhtaan keittiöpyyhkeen päälle tai leivinpaperille. Leikkaa jäähtynyt torttulevy neljään yhtä suureen osaan.

    Valmista täyte. Vaahdota kerma. Lisää joukkoon maitorahka, puolukat ja sokerit. Nosta pala torttulevyä tarjoiluvadille, kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Laita päälle puolukkaista rahkatäytettä. Kokoa kakku kerroksittain, kunnes kaikki torttulevypalat ja täyte on käytetty.

    Kuorruta kakku vaahdotetulla, sokerilla ja vaniljalla maustetulla kermalla. Koristele puolukoilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker