Suomi 100 -fudge

Valkosuklainen fudge koristellaan mustikkahillolla. Tämä herkullinen makeinen muistuttaa Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta.

PT40M

45 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (105 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kermaa
100 g voita
200 g valkosuklaata
2 rkl mustikkahilloa

Ohjeet

Leikkaa suorakaiteen muotoisen vuoan (koko 28 x 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat esimerkiksi öljyllä. Rouhi valkosuklaa pieneksi ja jätä sivuun.

Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta koko ajan hämmentäen 120-asteiseksi (käytä lämpömittaria). Kaada massa metalliseen kulhoon. Vatkaa massaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Lisää valkosuklaa pienissä osissa sekaan vatkaten miedolla teholla. Massa muuttuu paksuksi: lopeta vatkaus heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut sekaan. Kaada ja painele fudgemassa vuokaan.

Nostele mustikkahilloa fudgemassan päälle tippoina ja vetele hammastikulla raitoja massan pintaan. Peitä ja laita vuoka jääkaappiin 4–5 tunniksi jähmettymään.

Leikkaa täysin kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi tai nauti itse!

Säilytä fudge hyvin pakattuna jääkaapissa. Säilyvyys noin 2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!