Suomi 100 -fudge

Valkosuklainen fudge koristellaan mustikkahillolla. Tämä herkullinen makeinen muistuttaa Suomen itsenäisyyden juhlavuodesta.

45 minuuttia + 4 tuntia

Arviot (105 kpl)

Ainekset

5 dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1,5 dl Dansukker Glukoosisiirappia
3 dl kermaa
100 g voita
200 g valkosuklaata
2 rkl mustikkahilloa

Ohjeet

Leikkaa suorakaiteen muotoisen vuoan (koko 28 x 18 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat esimerkiksi öljyllä. Rouhi valkosuklaa pieneksi ja jätä sivuun.

Mittaa sokeri, siirappi, kerma ja voi paksupohjaiseen kattilaan. Keitä seosta koko ajan hämmentäen 120-asteiseksi (käytä lämpömittaria). Kaada massa metalliseen kulhoon. Vatkaa massaa sähkövatkaimella 5 minuuttia. Lisää valkosuklaa pienissä osissa sekaan vatkaten miedolla teholla. Massa muuttuu paksuksi: lopeta vatkaus heti, kun valkosuklaa on kunnolla sulanut sekaan. Kaada ja painele fudgemassa vuokaan.

Nostele mustikkahilloa fudgemassan päälle tippoina ja vetele hammastikulla raitoja massan pintaan. Peitä ja laita vuoka jääkaappiin 4–5 tunniksi jähmettymään.

Leikkaa täysin kovettunut fudge paloiksi ja pakkaa lahjaksi tai nauti itse!

Säilytä fudge hyvin pakattuna jääkaapissa. Säilyvyys noin 2 viikkoa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.