Suklaa-muscovadotoffee

noin 40 kpl 40 minuuttia + jähmettyminen
Suklaakuorrutus kruunaa nämä toffeet.
Suklaa-muscovadotoffee
Arvioi: (6 kpl)

Ainekset

  • 100 g voita
  • 1/2 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 dl Dansukker Tummaa Muscovado ruokosokeria
  • 1 dl Dansukker Vaaleaa Siirappia
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
  • 100 g tummaa suklaata kuorruttamiseen

Sekoita kaikki ainekset paitsi suklaa paksupohjaisessa ja korkeareunaisessa kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoittaen, kunnes seoksen lämpötila on 125 °C. Tai tee pallokoe: Tiputa muutama tippa kuumaa makeismassaa lasilliseen jääkylmää vettä. Jos massasta saa pyöriteltyä kiinteän pallon, on toffeeseos valmis. Keittoaika on noin 30–40 minuuttia. Keittoaikaan vaikuttaa mm. keittolämpö ja kattilan koko.

Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Anna jähmettyä ja leikkaa paloiksi.

Sulata suklaa vesihauteessa ja kasta toffeepalat suklaaseen. Anna jähmettyä ritilällä.

Reseptin on laatinut

Dansukker