Sokeritoppaleivokset

Sokeritoppaleivokset ovat raikkaampi versio perinteisistä aleksanterinleivoksista.

12–24 kpl

5 tuntia

Arviot (6 kpl)

Ainekset

Taikina
200 g voita tai margariinia
¾ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte
noin 2 dl vadelma-sitruunahilloa
Kuorrutus
5 dl Dansukker Tomusokeria
noin ¾ dl vettä ja sitruunasta puristettua mehua
punaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Sekoita huoneenlämpöisistä aineksista taikina. Kääräise kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille, taputtele ja kauli se pellin kokoiseksi tasaiseksi ja suoralaitaiseksi levyksi. Vedä taikinalevy leivinpapereineen pellille, pistele haarukalla. Paista uunissa 180 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes levy on kauniin vaalea ja kypsä.

Leikkaa hieman jäähtynyt levy kahteen osaan. Levitä mehevä kerros vadelma-sitruunahilloa tasaisesti toiselle levylle. Nosta toinen levy varoen, esim. paria leveää lastaa apuna käyttäen, täytteen päälle.

Sekoita tomusokerista ja nesteestä hyvin levittyvä kuorrutus. Levitä noin ¾ valkoisesta kuorrutuksesta kakkulevylle tasaisesti. Värjää loput kuorrutuksesta punaiseksi ja valuta leveät aaltoraidat valkoisen kuorrutteen päälle.

Siirrä leivoslevy jääkaappiin 1–2 tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisia leivoksia. Pyyhkäise veitsi jokaisen viillon jälkeen talouspaperiin saadaksesi siistit leikkauspinnat.

Tarjoa leivokset vahvan kahvin tai haudutetun teen kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.