Sokeritoppaleivokset

Sokeritoppaleivokset ovat raikkaampi versio perinteisistä aleksanterinleivoksista.

12–24 kpl

PT1H

5 tuntia

Arviot (6 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
200 g voita tai margariinia
¾ dl suomalaista Dansukker Taloussokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna
Täyte
noin 2 dl vadelma-sitruunahilloa
Kuorrutus
5 dl Dansukker Tomusokeria
noin ¾ dl vettä ja sitruunasta puristettua mehua
punaista elintarvikeväriä

Ohjeet

Sekoita huoneenlämpöisistä aineksista taikina. Kääräise kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi.

Laita taikina jauhotetulle leivinpaperille, taputtele ja kauli se pellin kokoiseksi tasaiseksi ja suoralaitaiseksi levyksi. Vedä taikinalevy leivinpapereineen pellille, pistele haarukalla. Paista uunissa 180 asteessa noin 18 minuuttia, kunnes levy on kauniin vaalea ja kypsä.

Leikkaa hieman jäähtynyt levy kahteen osaan. Levitä mehevä kerros vadelma-sitruunahilloa tasaisesti toiselle levylle. Nosta toinen levy varoen, esim. paria leveää lastaa apuna käyttäen, täytteen päälle.

Sekoita tomusokerista ja nesteestä hyvin levittyvä kuorrutus. Levitä noin ¾ valkoisesta kuorrutuksesta kakkulevylle tasaisesti. Värjää loput kuorrutuksesta punaiseksi ja valuta leveät aaltoraidat valkoisen kuorrutteen päälle.

Siirrä leivoslevy jääkaappiin 1–2 tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä haluamasi kokoisia leivoksia. Pyyhkäise veitsi jokaisen viillon jälkeen talouspaperiin saadaksesi siistit leikkauspinnat.

Tarjoa leivokset vahvan kahvin tai haudutetun teen kanssa.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.