Sitruunasiirappi

Upea sitruunasiirappi maustaa kylmät ja kuumat juomat, leivonnaiset ja jälkiruoat. Voit käyttää sitä drinkeissä sokerisiirapin sijaan.

30 min

Arviot (26 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl sitruunamehua (n. 5 keskikokoista sitruunaa)

Ohjeet

1. Lisää sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötilaa. Anna kiehua hiljakseen, kunnes sokeri on liuennut sitruunamehuun.

2. Siivilöi siirappi ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.

3. Sitruunasiirappi säilyy parhaiten ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa ja on parhaimmillaan enintään 2 viikkoa valmistuksesta. Ravista pulloa ennen käyttöä.

Huom!
Ota talteen sitruunankuori vaikkapa raasteena, jos haluat käyttää sitä leivonnaisissa.

Käyttövinkkejä

- cocktaileihin ja mocktaileihin sokerisiirapin sijaan

- lemonaden valmistukseen

- lämpimien ja kylmien teejuomien maustaja

- hedelmäsalaatin maustaja

- jäätelön ja jälkiruokien kastikkeeksi

 

Katso resepti: Lemon Drop (mocktail)

Katso resepti: Manteli-sitruunasiirappikakku

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!