Sitruunasiirappi

Upea sitruunasiirappi maustaa kylmät ja kuumat juomat, leivonnaiset ja jälkiruoat. Voit käyttää sitä drinkeissä sokerisiirapin sijaan.

30 min

Arviot (17 kpl)

Ainekset

2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl sitruunamehua (n. 5 keskikokoista sitruunaa)

Ohjeet

1. Lisää sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötilaa. Anna kiehua hiljakseen, kunnes sokeri on liuennut sitruunamehuun.

2. Siivilöi siirappi ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.

3. Sitruunasiirappi säilyy parhaiten ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa ja on parhaimmillaan enintään 2 viikkoa valmistuksesta. Ravista pulloa ennen käyttöä.

Huom!
Ota talteen sitruunankuori vaikkapa raasteena, jos haluat käyttää sitä leivonnaisissa.

Käyttövinkkejä

- cocktaileihin ja mocktaileihin sokerisiirapin sijaan

- lemonaden valmistukseen

- lämpimien ja kylmien teejuomien maustaja

- hedelmäsalaatin maustaja

- jäätelön ja jälkiruokien kastikkeeksi

 

Katso resepti: Lemon Drop (mocktail)

Katso resepti: Manteli-sitruunasiirappikakku

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.