Sitruunasiirappi

Upea sitruunasiirappi maustaa kylmät ja kuumat juomat, leivonnaiset ja jälkiruoat. Voit käyttää sitä drinkeissä sokerisiirapin sijaan.

PT25M

30 min

Arviot (41 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 dl Dansukker Taloussokeria
2 dl sitruunamehua (n. 5 keskikokoista sitruunaa)

Ohjeet

1. Lisää sokeri ja sitruunamehu kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna sen jälkeen lämpötilaa. Anna kiehua hiljakseen, kunnes sokeri on liuennut sitruunamehuun.

2. Siivilöi siirappi ja pullota puhtaaseen pulloon tai purkkiin.

3. Sitruunasiirappi säilyy parhaiten ilmatiiviissä pullossa jääkaapissa ja on parhaimmillaan enintään 2 viikkoa valmistuksesta. Ravista pulloa ennen käyttöä.

Huom!
Ota talteen sitruunankuori vaikkapa raasteena, jos haluat käyttää sitä leivonnaisissa.

Käyttövinkkejä

- cocktaileihin ja mocktaileihin sokerisiirapin sijaan

- lemonaden valmistukseen

- lämpimien ja kylmien teejuomien maustaja

- hedelmäsalaatin maustaja

- jäätelön ja jälkiruokien kastikkeeksi

 

Katso resepti: Lemon Drop (mocktail)

Katso resepti: Manteli-sitruunasiirappikakku

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!