Ainekset
5 dl mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
5 keskikokoista munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
250 g huoneenlämpöistä voita
1 luomusitruunan raastettu kuori
Lisäksi
sitruunasiirappia
Ohjeet
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Sekoita yhdessä kulhossa mantelijauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi nokareina joukkoon ja vatkaa.
4. Lisää sitruunankuoriraaste ja sekoita.
5. Lisää jauhoseos ja sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina leivinpaperoituun, 20 cm x 20 cm kokoiseen uunivuokaan. Tasoita pinta.
7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia tai kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä.
8. Anna kakun seistä vuossa noin 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen paloihin.
9. Kaada kakun pinnalle sitruunasiirappia tai tarjoa se erikseen kakun kanssa. Voit koristella kakun siinä tapauksessa tomusokerilla ja vaikkapa rosmariinin oksin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
![Britakakku](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fbritakakku.jpg&width=640&format=webp)
Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.
![Mustikkasuukkojäätelö](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fsyltgrottsglass.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse jäätelöä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.
![Limettipannacotta](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fvaniljpannacotta.jpg&width=640&format=webp)
Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.
![Tee itse hilloa ja mehua](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fImages%2fInspiration%2fhillo_fiilis2.jpg&width=640&format=webp)
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
![Mökkiläisen mustikkapiiras](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2ffi-m-mustikkapiirakka.jpg&width=640&format=webp)
Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.
![Kevyt viinimarja-minttuvaahto](/Admin/Public/GetImage.ashx?image=%2fFiles%2fproduct-cataloge%2frecipe_large%2fredcurrant_mint.jpg&width=640&format=webp)
Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.