Ainekset
5 dl mantelijauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
5 keskikokoista munaa
2 dl Dansukker Taloussokeria
250 g huoneenlämpöistä voita
1 luomusitruunan raastettu kuori
Lisäksi
sitruunasiirappia
Ohjeet
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.
2. Sekoita yhdessä kulhossa mantelijauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää voi nokareina joukkoon ja vatkaa.
4. Lisää sitruunankuoriraaste ja sekoita.
5. Lisää jauhoseos ja sekoita nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.
6. Kaada taikina leivinpaperoituun, 20 cm x 20 cm kokoiseen uunivuokaan. Tasoita pinta.
7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 35–40 minuuttia tai kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä.
8. Anna kakun seistä vuossa noin 10 minuuttia ennen kuin leikkaat sen paloihin.
9. Kaada kakun pinnalle sitruunasiirappia tai tarjoa se erikseen kakun kanssa. Voit koristella kakun siinä tapauksessa tomusokerilla ja vaikkapa rosmariinin oksin.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?