Sitruunaiset marenkisuupalat

Sitruunatahnalla täytetyt marenkisuupalat sopivat makeiksi cocktailpaloiksi.

40 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (18 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g voita tai margariinia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte
300 g sitruuna- tai limettitahnaa

Marenki
2 valkuaista
1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Ohjeet

Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina pieniin silikonivuoan annoskoloihin (tai halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.)

Paista pohjia 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Kumoa suupalat varovasti ja käännä ne oikein päin.

Täytä kolot sitruuna- tai limettitahnalla.

Vaahdota marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon sokeri koko ajan vatkaten.

Pursota nokare marenkia kunkin suupalan päälle. Käytä vielä uunissa vain sen aikaa, että marenki saa pintaansa hieman väriä. Voit polttaa värin pintaan myös kaasupolttimella. Koristele mansikkalohkoilla tai sitruunamelissalla.

Nämä suupalat voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

Katso ohje: Helppo ja nopea Lemon curd

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.