Sitruunaiset marenkisuupalat - Dansukker

Sitruunaiset marenkisuupalat

40 kpl 1 tunti
Sitruunatahnalla täytetyt marenkisuupalat sopivat makeiksi cocktailpaloiksi.
Sitruunaiset marenkisuupalat
Arvioi: (18kpl)

Ainekset

    Pohja

    • 150 g voita tai margariinia
    • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
    • 1 muna
    • 3 dl vehnäjauhoja
    • 2 tl leivinjauhetta

    Täyte

    • 300 g sitruuna- tai limettitahnaa

    Marenki

    • 2 valkuaista
    • 1/2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

    Vaahdota rasva ja ruokokidesokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina pieniin silikonivuoan annoskoloihin (tai halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.)

    Paista pohjia 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa hieman väriä. Kumoa suupalat varovasti ja käännä ne oikein päin.

    Täytä kolot sitruuna- tai limettitahnalla.

    Vaahdota marengin valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon sokeri koko ajan vatkaten.

    Pursota nokare marenkia kunkin suupalan päälle. Käytä vielä uunissa vain sen aikaa, että marenki saa pintaansa hieman väriä. Voit polttaa värin pintaan myös kaasupolttimella. Koristele mansikkalohkoilla tai sitruunamelissalla.

    Nämä suupalat voit valmistaa jo edellisenä päivänä. Säilytä jääkaapissa.

    Katso ohje: Helppo ja nopea Lemon curd

    Reseptin on laatinut

    Dansukker

    ;