Sitruunainen basilika-mansikkahillo

Tee helposti hilloa suomalaisella Hillosokerilla! Sitruunainen basilika-mansikkahillo maistuu kesältä ja sopii myös leivonnaisiin.

n. 1 litra

30 min

Arviot (33 kpl)

Ainekset

0,25 dl vettä
1 kg mansikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
4–5 oksaa basilikaa
500 g suomalaista Dansukker Hillosokeria
1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
0,25 tl suolaa

Ohjeet

1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut paloitellut mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä basilikan oksat. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

2. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla.

3. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja suola, anna kiehua vielä pari minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Poista basilikan oksat. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana.

4. Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

 

Katso resepti: Manteliset marjamuffinit

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Halloween-reseptit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!