Sitruunainen basilika-mansikkahillo

Tee helposti hilloa suomalaisella Hillosokerilla! Sitruunainen basilika-mansikkahillo maistuu kesältä ja sopii myös leivonnaisiin.

n. 1 litra

30 min

Arviot (29 kpl)

Ainekset

0,25 dl vettä
1 kg mansikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
4–5 oksaa basilikaa
500 g suomalaista Dansukker Hillosokeria
1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
0,25 tl suolaa

Ohjeet

1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut paloitellut mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä basilikan oksat. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

2. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla.

3. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja suola, anna kiehua vielä pari minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Poista basilikan oksat. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana.

4. Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

 

Katso resepti: Manteliset marjamuffinit

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.