Sitruunainen basilika-mansikkahillo

Tee helposti hilloa suomalaisella Hillosokerilla! Sitruunainen basilika-mansikkahillo maistuu kesältä ja sopii myös leivonnaisiin.

n. 1 litra

PT25M

30 min

Arviot (37 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

0,25 dl vettä
1 kg mansikoita
1 vaniljatanko halkaistuna
4–5 oksaa basilikaa
500 g suomalaista Dansukker Hillosokeria
1 (luomu)sitruunan mehu ja raastettu kuori
0,25 tl suolaa

Ohjeet

1. Mittaa vesi kattilaan ja lisää puhdistetut paloitellut mansikat, halkaistu vaniljatanko sekä basilikan oksat. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä.

2. Lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 10–15 minuuttia. Kerää pinnalle syntyvä vaahto pois esimerkiksi lusikalla.

3. Lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja suola, anna kiehua vielä pari minuuttia ja nosta kattila liedeltä. Anna hillon jäähtyä puolisen tuntia. Poista basilikan oksat. Sekoita hilloa muutamia kertoja jäähtymisen aikana.

4. Purkita puhtaisiin kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä viileässä.

 

Katso resepti: Manteliset marjamuffinit

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hämähäkit

Halloween-reseptit

Karkki vai kepponen? Katso ohjeet ja koristeluvinkit hurjiin Halloween-tarjottaviin.

Hurmaava mustikkakakku

Onnea isälle!

Isänpäivää vietetään marraskuun toisena sunnuntaina isien kunniaksi ja muistoksi. Miten teillä juhlitaan?

Muscovado suklaakakku

Leivo suklaaherkkuja

Herkullisen täyteläinen suklaakakku vie kielen mennessään.

Fariiniruudut

Pellillinen herkkuja

Uunipellillisestä riittää herkullista tarjottavaa kotiin tai työpaikalle.

Amerikkalaiset pannukakut

Letut, pannukakut ja vohvelit

Herkkusuut pitävät letuista, jotka nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.  

Mustikka-kauramuffinit

Muffinit ja kuppikakut

Kokeile näitä helppoja ja herkullisia ohjeita ja päästä mielikuvitus valloilleen!