Siirappiset kaalikääryleet

Noin 24 kpl
Siirappiset kaalikääryleet
Arvioi: (9kpl)

Ainekset

n. 2 ½ kg litteää kaalikäärylekaalia, vettä
2 dl spelttihelmiä tai riisiä
4 dl vettä tai kanalientä
½ kg lampaan jauhelihaa
½ kg naudan tai porsaan jauhelihaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
voita tai öljyä paistamiseen
1 dl ruokakermaa
1 dl kaalin keitinlientä
2 tl suolaa
valkopippuria
maustepippuria
2 tl timjamia tai oreganoa
2 dl silputtua kaalinsisusta

Pannulle
voinokareita
1 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 dl kaalin keitinlientä
(1 liemikuutio tai lihafondia)

Koverra kaalista kova kantaosa. Pane kaali kattilaan kantaosa alaspäin. Keitä noin 5 minuuttia. Käännä kaali ja irrottele lehdet lävikköön.

Keitä spelttihelmet tai riisi suolalla tai kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

Silppua sipulit ja kuullota ne rasvassa. Lisää joukkoon kaalin keitinlientä.

Sekoita riisi, sipuliseos ja mausteet jauhelihaan. Lisää lopuksi kaalin pienistä sisälehdistä leikattu silppu.

Ohenna kaalinlehtien kantaruotia. Lusikoi jauhelihaseosta kaalinlehdille, kiedo kääröksi. Lado kääryleet tiiviisti rinnakkain voidellulle uunipannulle.

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sipaise jokaiselle kääryleelle voinokare ja valuta pinnalle siirappia. Kaada kääryleille liemitiivisteellä maustettua keitinlientä. Kypsennä uunissa 1 ½–2 tuntia välillä kääryleitä käännellen. Tarjoa lisäksi mikrossa keitettyä puolukkahilloa.

Reseptin on laatinut

Dansukker