Runebergin pikkuleivät

Runebergintortuista inspiraation saaneet maukkaat pikkuleivät. Leivo ja ihastu!

noin 50 kpl

PT25M

20 minuuttia

Arviot (36 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

100 g voita tai margariinia
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
1 rkl Dansukker Kanelisokeria tai 1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
2 tl leivinjauhetta
1 dl ranskankermaa tai smetanaa
manteliaromia tipoittain
Pinnalle
noin 100 g vadelmamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria
1–1 1/2 rkl vettä

Ohjeet

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi ranskankerma tai smetana ja manteliaromia vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Maista taikinaa välillä.

Pursota taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniksi keoiksi. Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä.

Pursota jokaisen pikkuleivän keskelle nokare vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes saat paksun tahnan. Pursota tomusokeritahnasta rengas hillon ympärille.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?