Runebergin pikkuleivät

noin 50 kpl 20 minuuttia
Runebergintortuista inspiraation saaneet maukkaat pikkuleivät. Leivo ja ihastu!
Runebergin pikkuleivät
Arvioi: (25kpl)

Ainekset

  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 muna
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
  • 1 rkl Dansukker Kanelisokeria tai 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • manteliaromia tipoittain

Pinnalle

  • noin 100 g vadelmamarmeladia
  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 1–1 1/2 rkl vettä

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi ranskankerma tai smetana ja manteliaromia vähän kerrallaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Maista taikinaa välillä.

Pursota taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille pieniksi keoiksi. Paista 175-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 8 minuuttia. Jäähdytä.

Pursota jokaisen pikkuleivän keskelle nokare vadelmamarmeladia. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan ja sekoita, kunnes saat paksun tahnan. Pursota tomusokeritahnasta rengas hillon ympärille.

Reseptin on laatinut

Dansukker