Runebergin kääretorttu

8–10 annosta 30 minuuttia
Runebergin kääretorttu on helppotekoinen ja rasvaton versio runebergintortuista. Koristele se kokonaisena tai leikkaa ja koristele annospalat erikseen.
Runebergin kääretorttu
Arvioi: (12kpl)

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl (gluteenittomia) korppujauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • manteli- tai karvasmanteliaromia maun mukaan varovasti annostellen

Väliin

  • 150–200 g mansikkamarmeladia

Pinnalle

  • 50–75 g mansikkamarmeladia
  • 2 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • tilkka vettä

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä manteliaromi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai muuhun reunalliseen suorakaiteen malliseen uunivuokaan. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa leivinpaperin päälle ja levitä päälle mansikkamarmeladia. Käännä tiukahkolle rullalle ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Leikkaa kääretorttu annospaloiksi. Pursota keskelle hillosilmä. Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja vesitilkka tasaiseksi tahnaksi ja pursota hillosilmän ympärille.

Vinkki!
Gluteenittoman kääretortun valmistat käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.

Reseptin on laatinut

Dansukker