Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu on helppotekoinen ja rasvaton versio runebergintortuista. Koristele se kokonaisena tai leikkaa ja koristele annospalat erikseen.

8–10 annosta

30 minuuttia

Arviot (18 kpl)

Ainekset

4 munaa
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl (gluteenittomia) korppujauhoja
2 tl leivinjauhetta
manteli- tai karvasmanteliaromia maun mukaan varovasti annostellen

Väliin
150–200 g mansikkamarmeladia

Pinnalle
50–75 g mansikkamarmeladia
2 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä

(vaaleanpunaista pastaväriä)

Ohjeet

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä manteliaromi.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai muuhun reunalliseen suorakaiteen malliseen uunivuokaan. Paista 225-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa leivinpaperin päälle ja levitä päälle mansikkamarmeladia. Käännä tiukahkolle rullalle ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Leikkaa kääretorttu annospaloiksi. Pursota keskelle hillosilmä. Sekoita tomusokeri ja vesitilkka (ja väri) tasaiseksi tahnaksi ja pursota hillosilmän ympärille.

Vinkki!
Gluteenittoman kääretortun valmistat käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut

Suositut juustokakut voidaan hyydyttää liivatteella tai paistaa uunissa. Kakun pohja voidaan tehdä keksimurskasta tai kakkutaikinasta. Juustokakun täytteenä voi myös olla muuta kuin tuorejuustoa, esimerkiksi rahkaa.

Hilloa pakastemarjoista

Hillon valmistus pakastemarjoista Dansukker Hillosokereilla on helppoa ja nopeaa. Katso maittavat reseptit!

Herkullisia broileriruokia

Broilerista valmistat helposti ja nopeasti kaikille maistuvaa arkiruokaa tai vähän juhlavammankin aterian.

Tavataan brunssilla

Brunssi on myöhäisen aamiaisen ja aikaisen lounaan yhdistelmä (engl. brunch = breakfast + lunch). Perinteisellä brunssilla nautitaan erilaisista suolaisista ja makeista ruokatarjoiluista, tuoremehuista, hyvästä kahvista/teestä sekä kuohuvista juomista.

Saisiko olla lettuja, pannaria tai vohveleita?

Isot ja pienet herkkusuut pitävät letuista, lätyistä, plätyistä, räiskäleistä, ohukaisista, lettusista, pannukakuista ja pannarista. Nämä sekä rapeat vohvelit nautitaan tietenkin itse tehdyn marjahillon kera.

Muffinit ja kuppikakut

Helppotekoista muffinitaikinaa voi muunnella ja maustaa monella tavalla. Kuppikakuksi (engl. cupcake) muffini muuttuu, kun se saa päälleen värikkään kuorrutuksen.