Raikas passiopavlova

Pääsiäisen herkuksi väreiltään sopiva marenkinen jälkiruoka tai leivonnainen.

8–10 annosta

2 tuntia + 10 minuuttia

Arviot (56 kpl)

Ainekset

4 munanvalkuaista
2 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl valkoviinietikkaa tai sitruunamehua

Täyte

2 ½ dl vispikermaa
2 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Kastike

2–4 passiohedelmää
1 dl vettä
1 tl sitruunamehua
½ dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Pinnalle

1 prk säilykeaprikooseja, valutettuna

Ohjeet

Vaahdota munanvalkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Vatkaa joukkoon lopuksi maissijauhot ja valkoviinietikka. Levitä marenki ilmavasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille reiluksi ympyräksi. Paista 150-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 75 minuuttia. Sammuta uuni ja anna pohjan olla jälkilämmöllä uunissa, kunnes uuni on kylmä. Laita jäähtynyt marenkilevy tarjoiluvadille.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon sitruunatahna. Levitä täyte marenkipohjan päälle. Koristele valutetuilla aprikoosipaloilla.

Valmista kastike vaikkapa marenkipohjan paistuessa. Halkaise passiohedelmät ja koverra siemenet kasariin. Mittaa joukkoon vesi ja sitruunamehu. Lisää hyytelösokeri Multi. Kuumenna kiehumispisteeseen ja anna kiehua puoli minuuttia. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä hetki huoneenlämmössä. Siirrä vielä jääkaappiin.

Valuta raikasta passiokastiketta pavlovan päälle ja tarjoa loput kakun lisänä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Mustikkasuukkojäätelö

Tee itse jäätelöä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Kevyt viinimarja-minttuvaahto

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.