Puolukkalotta

Syksyyn ja jouluun sopiva jälkiruoka kulhoon ladotusta kääretortusta, rahka-kermahyytelöstä ja puolukoista.

20 annosta

PT1H

1 vrk

Arviot (5 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

puolukkakääretorttu 

Hyytelö
250 g rahkaa tai paksua jogurttia
2 dl puolukkasurvosta
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
3 dl vispikermaa
2 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia

Kiille
5 dl puolukoita tai karpaloita
2 dl vettä
½ dl laimeaa punaista mehua
1 ½ dl Dansukker Hyytelösokeria 

Ohjeet

1. Sekoita rahka tai jogurtti, puolukkasurvos ja vaniljasokeri. Sekoita kerma ja hyytelösokeri Multi kattilassa. Kuumenna ja keitä puoli minuuttia. Lisää seos muiden ainesten joukkoon.

2. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi. Vuoraa viipaleilla tarjoilumaljan pohja ja reunat. Kaada hyytelöseos keskelle ja anna hyytyä yön yli jääkaapissa.

3. Lado puolukat hyytelön päälle. Kiehauta vesi, mehu ja hyytelösokeri kattilassa. Kaada hieman jäähtynyt liemi marjojen päälle ja anna hyytyä kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?