Pumpernikkelit

Pehmeät pumpernikkelit maistuvat piparkakulta ja saavat pinnalleen tomusokerikuorrutuksen. Anna vaikka joululahjaksi!

25–30 kpl

PT55M

1 tunti

Arviot (66 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

2 kananmunaa
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
1 1/2 dl Dansukker Fariinisokeria
100 g voita tai margariinia
5 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl korppujauhoja
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 tl soodaa
1 dl ranskankermaa tai paksua jogurttia
Kuorrutus
1 pkt (500 g) Dansukker Tomusokeria
noin 1 dl vettä
kanelia

Ohjeet

Vatkaa munat, siirappi ja fariinisokeri vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöinen rasva munavaahtoon nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, mausteet ja sooda ja lisää ne sekä ranskankerma tai jogurtti taikinaan. Anna taikinan kovettua viileässä.

Kaada taikina jauhotetulle työpöydälle ja paloittele. Taputtele palat noin puolen senttimetrin paksuisiksi ovaalinmuotoisiksi leiviksi ja siirrä ne leivinpaperoiduille pelleille. Paista 175 asteessa noin 8 minuuttia.

Sekoita tomusokeri ja vesi. Kuorruta jäähtyneiden pumpernikkeleiden sileä puoli seoksella ja viimeistele kaneliripotuksella. Anna kuorrutuksen kuivua ennen tarjoilua. Kuivan ja kovan kuorrutuksen saat kun sekoitat tomusokerin munavalkuaiseen. 

Vinkki!
Pumpernikkelit ovat oiva lahjaidea: pakkaa pumpernikkelit esim. laakeaan rasiaan (ei limittäin) ja kääri rasia sellofaaniin. Koristele nauhoin ja vie lahjaksi.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?