Porkkanachutney

Porkkanoita, sipulia ja appelsiinia mausteiden kera valkoviinietikkaliemessä.

PT40M

40 minuuttia

Arviot (3 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg pieniä, nuoria porkkanoita
2 keltasipulia
2 luomuappelsiinia
2 dl vettä
1 tl jauhettua korianteria
1 rkl suolaa
2 tl mustapippuria
2 tl currya
2 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 dl keltaisia rusinoita
4 dl valkoviinietikkaa
1 paketti (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

Huuhtele ja kuori porkkanat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Kuori ja kuutioi sipulit. Pese appelsiinit. Raasta appelsiinien kuori ja purista mehut. Sekoita porkkanat, sipulit, appelsiinimehu, kuoriraaste sekä vesi kattilassa ja keitä miedolla lämmöllä kannen alla 5 minuuttia. Lisää loput ainekset ja keitä vielä 5 minuuttia sekoittaen. Kaada chutney lämpimiin, hyvin pestyihin tölkkeihin. Sulje tölkit. Säilytä viileässä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?