Piparkakkutalo

Katso piparitaikinan ohje ja tulosta piparkakkutalon kaavat. Koristele tomusokerikuorrutuksella.

PT1H

1 vrk

Arviot (98 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssin kuorta
2 munaa
1 1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja

Ohjeet

Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat. Yhdistä loput ainekset ja sekoita ne taikinaan. Anna maustua yön yli viileässä. Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä kaavojen mukaisesti piparkakkutalon osat. Jäljelle jäävästä taikinasta voit itse hahmotella pihapiirin osia ja alustan. Paista isompia osia noin 15 minuuttia ja pienempiä noin 10 minuuttia 200°:ssa. Liimaa jäähtyneet osat sulatetulla sokerilla taloksi ja korista tomusokeri-vesiseoksella.

Tulosta piparkakkutalon kaavat täältä.

Katso piparkakkutalon mitat täältä.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?