Ainekset
200 g voita tai margariinia
1 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl Dansukker Tummaa siirappia
2 tl kanelia
2 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
2 tl neilikkaa
2 tl pomeranssin kuorta
2 munaa
1 1/2 tl soodaa
1/2 tl suolaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
Ohjeet
Kiehauta margariini, siirappi, sokeri ja mausteet kattilassa. Anna jäähtyä. Vatkaa joukkoon munat. Yhdistä loput ainekset ja sekoita ne taikinaan. Anna maustua yön yli viileässä. Kauli taikina n. ½ cm:n paksuiseksi levyksi jauhotetulla pöydällä. Leikkaa siitä kaavojen mukaisesti piparkakkutalon osat. Jäljelle jäävästä taikinasta voit itse hahmotella pihapiirin osia ja alustan. Paista isompia osia noin 15 minuuttia ja pienempiä noin 10 minuuttia 200°:ssa. Liimaa jäähtyneet osat sulatetulla sokerilla taloksi ja korista tomusokeri-vesiseoksella.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?