Piparimuffinit

noin 12 kpl ½ tuntia
Piparkakkumausteiset joulumuffinit, joiden piimätaikinaan on lisätty kuivattuja karpaloita tai puolukoita.
Piparimuffinit
Arvioi: (13kpl)

Ainekset

  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1 rkl piparkakkumaustetta
  • 100 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl piimää tai jogurttia
  • 2 dl Dansukker Tummaa siirappia
  • 1 dl juoksevaa rasvaa tai öljyä

Pinnalle

  • 2 dl Dansukker Tomusokeria
  • 2 rkl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria
  • 1 rkl vettä

Koristeeksi

  • ½ dl Dansukker Rapeaa raesokeria

Levitä paperiset muffinivuoat pellille. Mittaa kuivat ainekset kulhoon ja sekoita. Lisää piimä, siirappi ja rasva. Sekoita tasainen taikina ja lusikoi se paperivuokiin, jätä kohoamisvaraa.

Paista 225-asteisessa uunissa vuokien koosta riippuen 10–15 minuuttia.

Korista jäähtyneet muffinit tomusokereista veteen sekoitetulla kuorrutuksella. Ripota pinnalle raesokeria.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker