Pienet pääsiäispuput

10–15 kpl koosta riippuen 1 tunti
Pääsiäisenä pullat muotoillaan ja koristellaan sieviksi pääsiäispupuiksi.
Pienet pääsiäispuput
Arvioi: (2kpl)

Ainekset

  • 3 dl maitoa tai kahvikermaa
  • 50 g tuorehiivaa
  • 1 dl Dansukker Taloussokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kardemummaa
  • 2 munaa
  • 75 g sulatettua voita tai margariinia
  • n. 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 1 muna

Koristeluun

  • 3 dl Dansukker Tomusokeria
  • tilkka vettä
  • koristerakeita

Lämmitä maito tai kerma kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola, munat ja sulatettu rasva. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot.

Jaa taikina kahteen osaan ja ota toisesta vielä pieni osa pois korvia varten. Vaivaa taikina työlaudalla ja pyöritä tasapaksuiksi pötköiksi. Jaa pötköt tasakokoisiin osiin.

Pyöritä toisesta hieman suurempia ja toisesta pötköstä hieman pienempiä pullia. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isompi ja pienempi pulla vierekkäin ja muotoile kolmannesta taikinamäärästä pupuille korvat. Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tippa kerrallaan, kunnes saat niin paksun tahnan, että se on jäykkää, mutta pursotettavaa. Leikkaa kertakäyttöisen pursotinpussin päähän aivan pieni reikä ja pursota pupuille silmät, viikset ja vaikkapa tyttöpupuille esiliina.
 

Reseptin on laatinut

Dansukker