Pienet pääsiäispuput

Pääsiäisenä pullat muotoillaan ja koristellaan sieviksi pääsiäispupuiksi.

10–15 kpl koosta riippuen

PT55M

1 tunti

Arviot (7 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

3 dl maitoa tai kahvikermaa
50 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
n. 10 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

1 muna

Koristeluun

3 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
koristerakeita

Ohjeet

Lämmitä maito tai kerma kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola, munat ja sulatettu rasva. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot.

Jaa taikina kahteen osaan ja ota toisesta vielä pieni osa pois korvia varten. Vaivaa taikina työlaudalla ja pyöritä tasapaksuiksi pötköiksi. Jaa pötköt tasakokoisiin osiin.

Pyöritä toisesta hieman suurempia ja toisesta pötköstä hieman pienempiä pullia. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isompi ja pienempi pulla vierekkäin ja muotoile kolmannesta taikinamäärästä pupuille korvat. Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele.

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tippa kerrallaan, kunnes saat niin paksun tahnan, että se on jäykkää, mutta pursotettavaa. Leikkaa kertakäyttöisen pursotinpussin päähän aivan pieni reikä ja pursota pupuille silmät, viikset ja vaikkapa tyttöpupuille esiliina.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?