Ainekset
3 dl maitoa tai kahvikermaa
50 g tuorehiivaa
1 dl Dansukker Taloussokeria
1/2 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
2 munaa
75 g sulatettua voita tai margariinia
n. 10 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
1 muna
Koristeluun
3 dl Dansukker Tomusokeria
tilkka vettä
koristerakeita
Ohjeet
Lämmitä maito tai kerma kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola, munat ja sulatettu rasva. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot.
Jaa taikina kahteen osaan ja ota toisesta vielä pieni osa pois korvia varten. Vaivaa taikina työlaudalla ja pyöritä tasapaksuiksi pötköiksi. Jaa pötköt tasakokoisiin osiin.
Pyöritä toisesta hieman suurempia ja toisesta pötköstä hieman pienempiä pullia. Laita pullat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille isompi ja pienempi pulla vierekkäin ja muotoile kolmannesta taikinamäärästä pupuille korvat. Anna pullien kohota liinan alla noin puoli tuntia. Voitele munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna pullien jäähtyä ja koristele.
Sekoita tomusokerin joukkoon vettä tippa kerrallaan, kunnes saat niin paksun tahnan, että se on jäykkää, mutta pursotettavaa. Leikkaa kertakäyttöisen pursotinpussin päähän aivan pieni reikä ja pursota pupuille silmät, viikset ja vaikkapa tyttöpupuille esiliina.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?