Pehmeä punajuurisosekeitto

Kauniin punainen kasvissosekeitto keitetään punajuuresta ja perunasta. Tarjoa seuraksi smetanaa tai ranskankermaa.

6–8 annosta

PT1H

70 minuuttia

Arviot (41 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg punajuuria
2 isoa sipulia
1 keskikokoinen palsternakka
50 g voita
2 rkl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
1,2 l vettä
2 kasvisliemikuutiota
500 g perunoita
½–1 tl timjamia tai rakuunaa
mustapippuria myllystä

Pinnalle

smetanaa tai ranskankermaa

Ohjeet

Kuori ja paloittele punajuuret, sipulit ja palsternakka. Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon sokeri sekä paloitellut juurekset ja sipulit. Kääntele hetki. Lisää vesi, liemikuutiot ja kuoritut ja paloitellut perunat sekä mausteet.

Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 40–50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja kiehuvaa vettä tai kasvislientä.

Tarjoa seuraksi smetanaa tai ranskankermaa.

Vinkki!
Laita pinnalle nokare smetanaa tai ranskankermaa ja vedä veitsellä tai tikulla nokareen läpi, jotta saat kauniin sydänkuvion.

 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?