Paras pekaanipiiras

12–16 palaa 3 tuntia + 2 vrk
Täyteläisen pekaanipiirakan annetaan tekeytyä pari päivää, jolloin siitä tulee kerrassaan vastustamaton herkku.
Paras pekaanipiiras
Arvioi: ( 0 kpl)

Ainekset

    Taikina

    • 100 g voita tai margariinia
    • ¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 pieni kananmuna
    • 2 ¾ dl vehnäjauhoja
    • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria
    • 1 tl leivinjauhetta
    • TAI
    • 1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa

    Täyte

    • 400 g pekaanipähkinöitä
    • 125 g voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
    • 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
    • 4 kananmunaa
    • 1 rkl perunajauhoja

    Pinnalle

    • 80 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

    1. Sekoita huoneenlämpöiset ainekset taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytät pakastetaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
    2. Kauli taikinasta vuoan (ø 27 cm, korkeus 4 cm) peittävä levy tai painele taikina sormin vuokaan, pistele haarukalla. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
    3. Rouhi pähkinät makusi mukaan karkeahkoksi tai hienoksi monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä.
    4. Vaahdota pehmeä rasva, siirappi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen, yhdessä perunajauhojen kanssa, koko ajan vatkaten.
    5. Sekoita pähkinärouhe joukkoon ja kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele pekaanipähkinät täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 170°:ssa 40–45 minuuttia.
    6. Peitä jäähtynyt piiras kelmulla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa mielellään pari päivää ennen tarjoamista.
    7. Tarjoa kermavaahdon ja vaalean luomusiirapin kanssa.
     

    Reseptin on laatinut

    Dansukker