Paras pekaanipiiras

Täyteläisen pekaanipiirakan annetaan tekeytyä pari päivää, jolloin siitä tulee kerrassaan vastustamaton herkku.

12–16 palaa

PT1H

3 tuntia + 2 vrk

Arviot (65 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Taikina
100 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
TAI
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa

Täyte
400 g pekaanipähkinöitä
125 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja

Pinnalle
80 g kokonaisia pekaanipähkinöitä

Ohjeet

1. Sekoita huoneenlämpöiset ainekset taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytät pakastetaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.

2. Kauli taikinasta vuoan (ø 27 cm, korkeus 4 cm) peittävä levy tai painele taikina sormin vuokaan, pistele haarukalla. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Rouhi pähkinät makusi mukaan karkeahkoksi tai hienoksi monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä.

4. Vaahdota pehmeä rasva, siirappi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen, yhdessä perunajauhojen kanssa, koko ajan vatkaten.

5. Sekoita pähkinärouhe joukkoon ja kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele pekaanipähkinät täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 170°:ssa 40–45 minuuttia.

6. Peitä jäähtynyt piiras kelmulla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa mielellään pari päivää ennen tarjoamista.

7. Tarjoa kermavaahdon ja vaalean luomusiirapin kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.