Ainekset
Taikina
100 g voita tai margariinia
¾ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 pieni kananmuna
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
TAI
1 pkt (400 g) pakastemurotaikinaa
Täyte
400 g pekaanipähkinöitä
125 g voita tai margariinia
2 dl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 rkl Dansukker Vaniljasokeria
4 kananmunaa
1 rkl perunajauhoja
Pinnalle
80 g kokonaisia pekaanipähkinöitä
Ohjeet
1. Sekoita huoneenlämpöiset ainekset taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi. Jos käytät pakastetaikinaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Kauli taikinasta vuoan (ø 27 cm, korkeus 4 cm) peittävä levy tai painele taikina sormin vuokaan, pistele haarukalla. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi.
3. Rouhi pähkinät makusi mukaan karkeahkoksi tai hienoksi monitoimikoneessa tai terävällä veitsellä.
4. Vaahdota pehmeä rasva, siirappi ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen, yhdessä perunajauhojen kanssa, koko ajan vatkaten.
5. Sekoita pähkinärouhe joukkoon ja kaada seos taikinan päälle vuokaan. Ripottele pekaanipähkinät täytteen päälle. Paista uunin alatasolla 170°:ssa 40–45 minuuttia.
6. Peitä jäähtynyt piiras kelmulla ja anna sen tekeytyä jääkaapissa mielellään pari päivää ennen tarjoamista.
7. Tarjoa kermavaahdon ja vaalean luomusiirapin kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Ihana mansikka-aika
Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä
Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka
Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mustikka on oiva piirakkamarja
Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Puutarhan herukat ja karviaiset
Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.