Pähkinäleipä

2–4 leipää 6 tuntia
Tarjoa juureen leivottua, vaaleaa pähkinäleipää aprikoosihillon ja maukkaiden juustojen kanssa.
Pähkinäleipä
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 5 dl lämmintä vettä (40 °C)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 5 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
  • 1 ¼ dl Dansukker Leipäsiirappia
  • 1 ½ tl suolaa
  • 250 g pähkinäsekoitusta
  • 3 dl neljänviljan hiutaleita
  • 1 dl juoksevaa margariinia
  • 7–8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • Dansukker Leipäsiirappia

Sekoita taikinakulhossa vesi, hiiva ja viisi desilitraa sämpyläjauhoja. Peitä ja anna taikinajuuren käydä 2–4 tuntia huoneenlämmössä.

Lisää siirappi, suola, pähkinät, hiutaleet, margariini ja puolet jauhoista. Sekoita rivakasti. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja muotoile leiviksi tai sämpylöiksi. Peitä ja kohota.

Valuta kohonneiden leipien päälle siirappiraidat, pistele pinta haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä leivät uunista ottamisen jälkeen leivinpaperilla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

Vinkki!

Tarjoa pähkinäleipää aprikoosihillon ja juustojen kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker