Ainekset
1 dl Dansukker Taloussokeria
3–4 dl vettä
200 g kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
Ohjeet
Pane sokeri, vesi ja pilkotut aprikoosit kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa poreillen 20–30 minuuttia. Purkita ja jäähdytä. Säilyy hyvin jääkaapissa 2–3 viikkoa. Halutessasi voit notkistaa hillon rakennetta kiehuvalla vesi- tai viinitilkalla.
Mausteinen aprikoosihillo valmistuu, kun lisäät hilloaineiden joukkoon kaneli- tai vaniljatangon, inkiväärinpalan tai pari mausteneilikkaa kiehumaan.
Vinkki!
Aprikoosihillo sopii juustolautaselle ja pähkinäleivän seuraksi.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?