Ainekset
5 dl lämmintä vettä (40 °C)
25 g tuorehiivaa
5 dl sämpylä- tai hiivaleipäjauhoja
1 ¼ dl Dansukker Leipäsiirappia
1 ½ tl suolaa
250 g pähkinäsekoitusta
3 dl neljänviljan hiutaleita
1 dl juoksevaa margariinia
7–8 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
Pinnalle
Dansukker Leipäsiirappia
Ohjeet
Sekoita taikinakulhossa vesi, hiiva ja viisi desilitraa sämpyläjauhoja. Peitä ja anna taikinajuuren käydä 2–4 tuntia huoneenlämmössä.
Lisää siirappi, suola, pähkinät, hiutaleet, margariini ja puolet jauhoista. Sekoita rivakasti. Lisää loput jauhot ja alusta kimmoisa taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja muotoile leiviksi tai sämpylöiksi. Peitä ja kohota.
Valuta kohonneiden leipien päälle siirappiraidat, pistele pinta haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Peitä leivät uunista ottamisen jälkeen leivinpaperilla ja puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
Vinkki!
Tarjoa pähkinäleipää aprikoosihillon ja juustojen kanssa.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Parhaat juustokakut
Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Nyt juhlitaan!
Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Suolaista leivontaa
Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Leivo pikkuleipiä
Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Helppo pannacotta
Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset
Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.