Ainekset
1/2 dl kuohukermaa
50 g voita tai margariinia
200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
yhden luomulimetin tai -appelsiinin raastettu kuori
2 rkl Cointreau-appelsiinilikööriä
1 pötkö mantelimassaa tai marsipaania
keltaista ja vihreää elintarvikeväriä
25 g valkosuklaata
Ohjeet
Laita kattilaan kerma ja rasva. Paloittele joukkoon suklaat. Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sulaneet. Raasta hyvin pestyn limetin tai appelsiinin kuori hienoksi. Lisää se joukkoon yhdessä appelsiiniliköörin kanssa. Jaa seos kahteen noin 10x15 cm vuokaan, jotka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.
Jaa mantelimassa tai marsipaani kahteen osaan. Värjää toinen keltaisella ja toinen vihreällä elintarvikevärillä. Kaulitse värjätyt seokset tomusokeria apuna käyttäen vuoan kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt suklaaseoksen päälle ja laita hetkeksi kylmään. Leikkaa lämpimällä veitsellä annospaloiksi.
Sulata paloiteltu valkosuklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Pursota valkosuklaaraitoja tryffeleiden pinnalle.
Säilytä jääkaapissa.
Vinkki!
Voit valmistaa marsipaanin myös itse.
Marsipaani
100 g mantelijauhetta (kuorittuina jauhettua)
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia tai sitruunamehua
1 munanvalkuainen
Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat taikinan työstettyä. Kääri kelmuun ja säilytä kylmässä.
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.


Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?