Pääsiäistryffelit

Pääsiäisen suklaatryffelit kuorrutetaan marsipaanilla tai mantelimassalla.

PT40M

35 minuuttia

Arviot (11 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1/2 dl kuohukermaa
50 g voita tai margariinia
200 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
yhden luomulimetin tai -appelsiinin raastettu kuori
2 rkl Cointreau-appelsiinilikööriä
1 pötkö mantelimassaa tai marsipaania
keltaista ja vihreää elintarvikeväriä
25 g valkosuklaata

Ohjeet

Laita kattilaan kerma ja rasva. Paloittele joukkoon suklaat. Hämmennä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes ainekset ovat sulaneet. Raasta hyvin pestyn limetin tai appelsiinin kuori hienoksi. Lisää se joukkoon yhdessä appelsiiniliköörin kanssa. Jaa seos kahteen noin 10x15 cm vuokaan, jotka on vuorattu leivinpaperilla. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään.

Jaa mantelimassa tai marsipaani kahteen osaan. Värjää toinen keltaisella ja toinen vihreällä elintarvikevärillä. Kaulitse värjätyt seokset tomusokeria apuna käyttäen vuoan kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt suklaaseoksen päälle ja laita hetkeksi kylmään. Leikkaa lämpimällä veitsellä annospaloiksi.

Sulata paloiteltu valkosuklaa lautasella mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Pursota valkosuklaaraitoja tryffeleiden pinnalle.

Säilytä jääkaapissa.

Vinkki!
Voit valmistaa marsipaanin myös itse.
 

Marsipaani
100 g mantelijauhetta (kuorittuina jauhettua)
1 ½ dl Dansukker Tomusokeria
1 rkl Dansukker Glukoosisiirappia tai sitruunamehua
1 munanvalkuainen

Sekoita ainekset tasaiseksi taikinaksi ja lisää tarvittaessa tomusokeria, jotta saat taikinan työstettyä. Kääri kelmuun ja säilytä kylmässä.
 

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?