Pääsiäiskakku

12 palaa 2 tuntia
Pääsiäiskakussa on pähkinäinen pohja, sitruunakiisselitäyte ja tuorejuustokuorrutus.
Pääsiäiskakku
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

    Kakkupohja

    • 200 g hasselpähkinöitä
    • 200 g huoneenlämpöistä voita tai margariinia
    • 2 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
    • 3 munaa
    • 2 dl vehnäjauhoja
    • 1 tl leivinjauhetta
    • 1 tl Dansukker Vaniljasokeria

    Täyte

    • 2 dl maitoa
    • 1 1/2 dl Dansukker Tomusokeria
    • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
    • 2 rkl Maizena-maissitärkkelystä
    • 1 1/2 dl kuohukermaa

    Koristelu

    • 2 rasiaa Philadelphia-tuorejuustoa
    • 3 dl Dansukker Tomusokeria
    • (keltaista elintarvikeväriä)
    • suklaata, pääsiäismakeisia

    Jauha pähkinät. Sekoita rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan sekoittaen.

    Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää seos varovasti sekoittaen taikinaan. Sekoita joukkoon jauhetut pähkinät.

    Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun pyöreään vuokaan ja paista uunin keskiosassa 175 asteessa noin 30–40 minuuttia. Kumoa ritilälle ja anna jäähtyä.

    Sekoita kaikki täytteen ainekset kermaa lukuun ottamatta kattilassa ja anna hautua, kunnes seos sakenee. Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita silloin tällöin, kunnes täyte on jäähtynyt. Vatkaa kerma paksuksi vaahdoksi ja sekoita täytteeseen.

    Leikkaa kakkupohja kahteen osaan ja levitä täyte alaosan päälle. Nosta kakun yläosa päälle.

    Vatkaa Philadelphia-juusto ja tomusokeri sekaisin. Levitä osa kuorrutuksesta kakun päälle ja reunoille. Pursota loppu kuorrutus kakun päälle. Koristele esim. sulatetusta suklaasta tehdyllä pesällä, joka täytetään pienillä pääsiäismunilla.

    Reseptin on laatinut

    Dansukker