Paahteinen chili-tomaattihillo

noin 1 1/2 kg säilykettä 1 tunti
Chili-tomaattihillon kasvikset paahdetaan ensin uunissa, soseutetaan ja keitetään hilloksi.
Paahteinen chili-tomaattihillo
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 kg (miniluumu)tomaatteja
  • 2 punaista chilipaprikaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 200 g sipulia
  • 1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
  • 1 luomulimetin raastettu kuori ja mehu
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • ½ dl balsamietikkaa
  • 1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

1. Halkaise miniluumutomaatit tai lohko tomaatit ja poista kannat. Halkaise chilit, poista siemenet. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Lado kasvikset uunipannulle. Ripota päälle sokeri ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä pannu foliolla ja anna jäähtyä. Poista vain isoista tomaateista kuoret, minikokoisissa se on tarpeetonta.

3. Kumoa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Kaada seos puhtaisiin kuumiin tölkkeihin. Tarjoa liharuokien kanssa.

Reseptin on laatinut

Dansukker