Paahteinen chili-tomaattihillo

Chili-tomaattihillon kasvikset paahdetaan ensin uunissa, soseutetaan ja keitetään hilloksi.

noin 1 1/2 kg säilykettä

PT55M

1 tunti

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

1 kg (miniluumu)tomaatteja
2 punaista chilipaprikaa
4 valkosipulinkynttä
200 g sipulia
1 dl Dansukker Ruokokidesokeria
1 tl suolaa

1 tl mustapippuria
kourallinen tuoreita basilikan lehtiä
1 luomulimetin raastettu kuori ja mehu
1 rkl raastettua inkivääriä
½ dl balsamietikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria

Ohjeet

1. Halkaise miniluumutomaatit tai lohko tomaatit ja poista kannat. Halkaise chilit, poista siemenet. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Lado kasvikset uunipannulle. Ripota päälle sokeri ja suola. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Peitä pannu foliolla ja anna jäähtyä. Poista vain isoista tomaateista kuoret, minikokoisissa se on tarpeetonta.

3. Kumoa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta sauvasekoittimella ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Kaada seos puhtaisiin kuumiin tölkkeihin. Tarjoa liharuokien kanssa.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Uuniomenat

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppu-chilihillo

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.

Puolukka-vaniljahillo

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Täytetyt kesäkurpitsat ja paprikat

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Suppilovahverohillo à la Marita

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?