Omenasose vähemmällä sokerilla

Dansukker Minihillosokerilla teet myös maukasta ja vähäsokerisempaa omenasosetta helposti ja nopeasti.

noin 1 l valmista sosetta

45 minuuttia

Arviot (236 kpl)

Ainekset

1 kg hapokkaita omenoita kuorittuna ja pilkottuna
1 limetin mehu
¼ dl vettä
1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

Ohjeet

Laita pilkotut omenat, limettimehu ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Kypsymisaika riippuu omenoiden laadusta ja palakoosta.

Soseuta omenat kattilassa esim. sauvasekoittimella. Lisää Minihillosokeri joukkoon ja anna soseen kiehua 5 minuuttia kevyesti poreillen miedolla lämmöllä, sekoita välillä.

Jäähdytä hetki ja purkita sose puhtaisiin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Sose kiinteytyy 1–2 päivässä jääkaapissa.

Säilytä jääkaapissa. Sose säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella. 

Katso myös resepti: Omena-karpalosose vähemmällä sokerilla (punainen sose kuvassa)

Katso video: Omenasose/omenahillo vähemmällä sokerilla

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Herkullinen sacherkakku

Täyteläinen sacherkakku on suklaakakkujen kruunaamaton kuningatar. Wieniläisperäisen kakun täytteenä on aprikoosihilloketta ja pohjassa sekä kuorrutuksessa tummaa suklaata.

Pienet inkivääri-sitruunakakut

Nämä pienet kakkuset lasissa sisältävät rapean pohjan, makean sitruuna-inkivääritäytteen ilman liivatetta, raikkaita marinoituja marjoja ja pinnalla rapeaa fariinicrumblea. Tarjoa juhlien kahvipöydässä tai jälkiruokana.

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Upea savulohikakku juhlapöytään

Ota talteen vaaleaa ja tummaa leipää sisältävän savulohikakun ohje. Näyttävästi koristeltu kahden täytteen katkarapu-lohivoileipäkakku on juhlapöydän kestosuosikki.

Mainiot marinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.

Maista ja ihastu!

Pehmeän karamellimainen Dansukker Vaalea Luomusiirappi sopii sellaisenaan jälkiruokakastikkeeksi. Käytä sitä myös leivontaan, jälkiruokiin, makeisiin, ruoanlaittoon ja juomiin.