Omena-karpalosose vähemmällä sokerilla

noin 1 l valmista sosetta 45 minuuttia
Mikä väri ja maku! Tee ihanan makuista omenasosetta karpaloiden kera Minihillosokerilla.
Omena-karpalosose vähemmällä sokerilla
Arvioi: (6kpl)

Ainekset

  • 800 g hapokkaita omenoita kuorittuna ja pilkottuna
  • 200 g karpaloita
  • ¾ dl vettä
  • 1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

Laita pilkotut omenat, karpalot ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Kypsymisaika riippuu omenoiden laadusta ja palakoosta.

Soseuta omena-karpaloseos kattilassa esim. sauvasekoittimella. Lisää Minihillosokeri joukkoon ja anna soseen kiehua 5 minuuttia kevyesti poreillen miedolla lämmöllä, sekoita välillä.

Jäähdytä hetki ja purkita sose puhtaisiin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Sose kiinteytyy 1–2 päivässä jääkaapissa.

Säilytä jääkaapissa. Sose säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella.

Katso myös resepti: Omenasose vähemmällä sokerilla

Reseptin on laatinut

Dansukker