Omenasose vähemmällä sokerilla

Dansukker Minihillosokerilla teet myös maukasta ja vähäsokerisempaa omenasosetta helposti ja nopeasti.

noin 1 l valmista sosetta

45 minuuttia

Arviot (250 kpl)

Ainekset

1 kg hapokkaita omenoita kuorittuna ja pilkottuna
1 limetin mehu
¼ dl vettä
1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria

Ohjeet

Laita pilkotut omenat, limettimehu ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Kypsymisaika riippuu omenoiden laadusta ja palakoosta.

Soseuta omenat kattilassa esim. sauvasekoittimella. Lisää Minihillosokeri joukkoon ja anna soseen kiehua 5 minuuttia kevyesti poreillen miedolla lämmöllä, sekoita välillä.

Jäähdytä hetki ja purkita sose puhtaisiin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Sose kiinteytyy 1–2 päivässä jääkaapissa.

Säilytä jääkaapissa. Sose säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.

Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella. 

Katso myös resepti: Omena-karpalosose vähemmällä sokerilla (punainen sose kuvassa)

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaa omenoilla

Nautitaan syksystä ja monikäyttöisistä omenoista!

Omppusato purkkiin!

Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta mm. ohukaisten, pannukakun ja puuron kaverina sekä kakkujen täytteenä.

Poimi pirteä puolukka!

Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.

Maistuvat luumut

Tutustu sivustomme herkullisiin luumujälkiruoka- ja marmeladiresepteihin.

Syksyn sadonkorjuu

Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.

Sienimetsän antimet

Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?