Ainekset
1 kg hapokkaita omenoita kuorittuna ja pilkottuna
1 limetin mehu
¼ dl vettä
1 pkt (250 g) Dansukker Minihillosokeria
Ohjeet
Laita pilkotut omenat, limettimehu ja vesi kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla 10–15 minuuttia. Sekoita välillä. Kypsymisaika riippuu omenoiden laadusta ja palakoosta.
Soseuta omenat kattilassa esim. sauvasekoittimella. Lisää Minihillosokeri joukkoon ja anna soseen kiehua 5 minuuttia kevyesti poreillen miedolla lämmöllä, sekoita välillä.
Jäähdytä hetki ja purkita sose puhtaisiin purkkeihin ja sulje tiiviisti. Sose kiinteytyy 1–2 päivässä jääkaapissa.
Säilytä jääkaapissa. Sose säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta.
Vinkki!
Voit soseuttaa omenat sosemyllyllä, monitoimikoneessa, sauvasekoittimella, harvasilmäisen siivilän läpi painaen tai perunasurvimella.
Katso myös resepti: Omena-karpalosose vähemmällä sokerilla (punainen sose kuvassa)
Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.
Omppusato purkkiin!
Itse tehty omenahillo maistuu herkulliselta ja on helppo valmistaa. Omppuhillon voi myös maustaa omilla mielimausteilla.
Poimi pirteä puolukka!
Tänä syksynä metsissä on runsaasti puolukoita, joista valmistat perinteisen hillon sekä monet herkulliset leivonnaiset ja jälkiruoat.
Tee itse hilloa ja mehua
Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.
Syksyn sadonkorjuu
Loppukesästä nautitaan oman kasvimaan maistuvasta vihannessadosta tai hyödynnetään kauppojen ja torien runsaan värikästä tarjontaa.
Sienimetsän antimet
Mitä hyvää aiot valmistaa sienisaaliistasi: keittoa, piirakkaa vai pikkelsiä?