Mantelipitsit

16 kpl 50 minuuttia
Pyörittele jäätelöstä palloja lämpimänä muotoiltuihin mantelipitsikuppeihin.
Mantelipitsit
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

  • 1 ¼ dl Dansukker Taloussokeria
  • 100 g margariinia tai voita
  • 100 g mantelilastuja
  • 2 rkl kermaa
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl Dansukker Vaaleaa Luomusiirappia
  • 2 tl Dansukker Vaniljasokeria

Mittaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Siirrä kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä noin 15 minuuttia.

Annostele taikinaa 1 ½–2 ruokalusikallista per pitsi leivinpaperoidulle pellille, levitä taikina halkaisijaltaan 5–7 cm:n kokoon. Tee yhdelle pellille 2–4 pitsiä. Paista uunissa 175 asteessa 6–7 minuuttia, kunnes ne ovat pitsimäiseksi levinneitä ja kauniin värisiä.

Nosta vähän jäähtyneet pitsit lastalla ylösalaisin käännettyjen kulhojen päälle jäähtymään. Auta mantelipitsikulhon muotoutumista kevyesti sormin painellen.

Reseptin on laatinut

Dansukker