Omena-kanelibrûlée

4 annosta
Omena-kanelibrûlée
Arvioi: (0kpl)

Ainekset

2–4 hapahkoa omenaa
4 rkl Dansukker Kanelisokeria
3,3 dl kuohukermaa
2 tähtianista
6 kananmunan keltuaista
1 ½ dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Vuokiin
voita

Pinnalle
4 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

1. Voitele matalat, laakeat annosvuoat voilla. Ripota pohjalle hieman kanelisokeria. Lado vuokien pohjalle omenarenkaita ja ripota päälle kanelisokeria.

2. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Kaada uunipannulle kuumaa vettä.

3. Kiehauta kerma ja tähtianikset. Anna jäähtyä. Poista tähtianikset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon jäähtynyt kerma ja vaniljasokeri. Kaada seos siivilän läpi omenien päälle vuokiin. Nosta vuoat vesihauteeseen ja kypsennä noin 40 minuuttia.

4. Nosta huoneenlämpöisiksi jäähtyneet vuoat jääkaappiin ja anna jäähtyä kylmiksi muutaman tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

5. Ripota pinnalle sokeria ja karamellisoi pinta kuumentamalla joko kaasupolttimella tai uunin grillivastuksen alla.

Vinkki!
Tee käyttämättä jääneistä valkuaisista marenkeja.
Vaahdota valkuaiset, 1 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria ja 1 tl etikkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vähitellen siivilän läpi seuloen 1 dl Siro-sokeria ja 1 1⁄2 rkl perunajauhoja koko ajan vaahdottaen. Nosta vaahto nokareiksi uunipellille ja kypsennä 100-asteisessa uunissa noin kaksi tuntia.

Reseptin on laatinut

Dansukker