Maustettu sokeri

Koristele leivonnaiset ja jälkiruoat maustetulla sokerilla. Kuivatuilla marjoilla maustettu sokeri antaa väriä ja hyvää makua torttuihin ja kakkuihin.

PT10M

15 min + väh. 5 tuntia uunissa

Arviot (0 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

300 g tuoreita marjoja

4–5 dl Dansukker Taloussokeria tai Ruokokidesokeria

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 50–75-asteiseksi. Kaada marjat leivinpaperoidulle uunipellille. Käytä isot marjat paloiteltuina.

2. Pane pelti uuniin vähintään 5 tunniksi tai kunnes marjat ovat kuivuneet. Sammuta uuni ja jätä marjat uuniin yön yli.

3. Hienonna, murenna tai jauha marjat ja sekoita sokerin joukkoon. Säilytä sokeri puhtaassa purkissa hyvin suljettuna huoneenlämmössä.

4. Marjasokeri kovettuu vähitellen purkissa, mutta paakut voi hajottaa käsin tai morttelissa. Säilyvyys noin 1–2 kuukautta.

 

Katso resepti: Kardemummalla maustettu mustaherukkatorttu

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.