Kardemummalla maustettu mustaherukkatorttu

Tahmean täyteläinen pohja ja hurmaava mustaherukkavaahto – vastustamattomat yhdessä. Kardemummalla maustettu mustaherukkatorttu on loppukesän paras tarjottava.

8 palaa

PT1H
PT3H
tortut

1 tunti + tekeytyminen

Arviot (54 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g ruskistettua voita
1,5 tl jauhettua kardemummaa
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja

Mustaherukkakuorrutus
100 g mascarponejuustoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,75 dl Dansukker Tomusokeria
2–3 rkl mehua mustaherukoista (n. 1–2 dl marjoja)
2 tl sitruunamehua

Koristeluun
mustaherukkasokeria
sitruunamelissaa
mustaherukoita

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 19 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Ruskista voi kattilassa ja sekoita joukkoon kardemumma ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on napakka. Kakku saa jäädä tahmeaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä ja pane se sitten jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

5. Vatkaa kuorrutteen muut ainekset sekaisin paitsi mustaherukka- ja sitruunamehu.

6. Soseuta marjat ja painele tiheän siivilän läpi. Lisää mustaherukka- ja sitruunamehu kuorrutteeseen. Sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrutetta pyöreäpäisellä tyllalla kakun päälle.

7. Koristele kakku mustaherukkasokerilla ja sitruunamelissalla tai tuoreilla mustaherukoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Hurmaava mustikkakakku

Parhaat juustokakut

Kaikenlaiset juustokakut ovat nykyään makeista leivonnaisista varmasti ne suosituimmat, kun tarvitaan herkullista ja näyttävää tarjottavaa.

Fariinimarengit

Nyt juhlitaan!

Ihana juhlasesonki on taas täällä. Klikkaa ja katso inspiroivat leivontareseptit kaikkiin kevään ja kesän juhliin.

Juustopiirakka

Suolaista leivontaa

Suolaiset piirakat sopivat salaatin kera lounaaksi ja iltapalaksi, piknikille ja brunssille sekä kahvipöytään makeiden tarjottavien rinnalle.

Herrasväen sitruunaiset pikkuleivät

Leivo pikkuleipiä

Saako olla herkullinen pikkuleipä tai cookie kahvin kanssa? Purkillinen itse leivottuja pikkuleipiä on mainio vierasvara, herkullinen juhlapöydän tarjottava ja arkipäivän piristys.

Mangopannacotta

Helppo pannacotta

Italiasta kotoisin oleva pannacotta on suussa sulava kermavanukas. Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat tämän herkullisen jälkiruoan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Onnistuu aina!

Marinadi naudanlihalle

Mainiot grillimarinadit ja mausteseokset

Herkullisilla marinadeilla syvennät tai korostat lihan ja kalan makua nopeasti ja helposti. Grillimarinadeissa sokeri ja siirappi pyöristävät vahvoja mausteita ja antavat karamellisoituessaan herkullista makua ja paistoväriä.