Kardemummalla maustettu mustaherukkatorttu

Tahmean täyteläinen pohja ja hurmaava mustaherukkavaahto – vastustamattomat yhdessä. Kardemummalla maustettu mustaherukkatorttu on loppukesän paras tarjottava.

8 palaa

PT1H
PT3H
tortut

1 tunti + tekeytyminen

Arviot (54 kpl)

Arvioi resepti

Ainekset

Pohja
150 g ruskistettua voita
1,5 tl jauhettua kardemummaa
1,5 dl Dansukker Fariinisokeria
1,5 dl Dansukker Taloussokeria
3 kananmunaa
2,5 dl vehnäjauhoja

Mustaherukkakuorrutus
100 g mascarponejuustoa
1 dl kuohu- tai vispikermaa
0,75 dl Dansukker Tomusokeria
2–3 rkl mehua mustaherukoista (n. 1–2 dl marjoja)
2 tl sitruunamehua

Koristeluun
mustaherukkasokeria
sitruunamelissaa
mustaherukoita

Ohjeet

1. Lämmitä uuni 175-asteiseksi.

2. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (halk. n. 19 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Ruskista voi kattilassa ja sekoita joukkoon kardemumma ja sokerit. Lisää kananmunat yksitellen sekoittaen. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

4. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes pinta on napakka. Kakku saa jäädä tahmeaksi sisältä. Anna kakun jäähtyä ja pane se sitten jääkaappiin tekeytymään muutamaksi tunniksi.

5. Vatkaa kuorrutteen muut ainekset sekaisin paitsi mustaherukka- ja sitruunamehu.

6. Soseuta marjat ja painele tiheän siivilän läpi. Lisää mustaherukka- ja sitruunamehu kuorrutteeseen. Sekoita tasaiseksi. Pursota kuorrutetta pyöreäpäisellä tyllalla kakun päälle.

7. Koristele kakku mustaherukkasokerilla ja sitruunamelissalla tai tuoreilla mustaherukoilla.

Tervetuloa kysymään Dansukker-tuotteista ja niiden käytöstä.

Britakakku

Ihana mansikka-aika

Mansikka taitaa olla kesän ykkösherkku. Popsi mansikoita sellaisenaan, leivo perinteinen täytekakku tai britakakku tai pyöräytä jälkiruoka.

Seljankukkamehujäät

Tee itse jäätelöä ja mehujäitä

Kesään kuuluu ehdottomasti samettinen jäätelö, jota on helppo tehdä myös itse. Raikkaat mehujäät maistuvat hellepäivänä.

Limettipannacotta

Kesän paras ja helpoin jälkiruoka

Dansukker Hyytelösokeri Multin avulla valmistat herkullisen pannacottan eli italialaisen kermavanukkaan näppärästi ja nopeasti ilman liivatetta. Kruunaa jälkiruoka kesän marjoilla.

Tee itse hilloa ja mehua

Tee itse hilloa ja mehua

Hillojen keittäminen on helppoa. Kasviperäisten Dansukker Hillosokereiden avulla työ on jo puoliksi tehty! Hyvän mehun saat höyryttämällä marjat mehustimessa tai keittämällä ne kattilassa. Katso parhaat vinkit ja ohjeet säilöntään.

Mökkiläisen mustikkapiiras

Mustikka on oiva piirakkamarja

Mustikka on sekä herkullinen että terveellinen marja, joka sopii monenlaisiin leivonnaisiin.

Herkullinen herukkapiirakka

Puutarhan herukat ja karviaiset

Puutarhamarjoista loihdit maistuvat jälkiruoat, leivonnaiset, mehut, hillot ja hyytelöt.